Medicii de familie semnează contractul cu CNAS

Medicii de familie semnează contractul cu CNAS

Medicii de familie au decis vineri dimineaţă, după ce au avut o nouă întâlnire cu ministrul Sănătăţii, să semneze contractul-cadru pentru 2011.
"Am avut o nouă întâlnire cu ministrul Sănătăţii şi am căzut de comun acord, spre binele pacienţilor, să semnăm contractul-cadru pentru furnizarea de servicii medicale cu Casa Naţională de Asigurări de Sănătate", a declarat, pentru AGERPRES, dr. Doina Mihăilă preşedintele Federaţiei Patronatelor Medicilor de Familie din România.
Ea recomandă medicilor de familie din teritoriu să-şi depună mapele de contractare.
Obiectivele pe care medicii de familie le-au cerut, respectiv consultarea bolnavilor cronici ori de câte ori aceştia au nevoie, valoarea garantată a punctului de 3 lei per capita şi 1,8 per serviciu, informatizarea să constituie obiectul unui alt contract separat au fost îndeplinite şi fac obiectul unui protocol semnat cu Ministerul Sănătăţii, a spus dr. Doina Mihăilă.
Aceasta şi-a exprimat speranţa că dialogul cu ministerul va continua şi în perioada următoare.
Toţi medicii de familie vor elibera începând de marţi, 14 iunie, reţete pentru medicamentele compensate şi gratuite şi vor semna trimiteri către cabinetele medicilor de specialitate, a anunţat vineri Ministerul Sănătăţii.
"Medicii de familie renunţă la protest. La începutul săptămânii viitoare aceştia vor semna contractele cu casele de asigurări de sănătate", precizează MS. AGERPRES

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.