Medicii de familie renunţă la protest şi semnează noile contracte

Medicii de familie renunţă la protest şi semnează noile contracte

Medicii de familie au decis să semneze noile contracte de servicii cu casele de asigurări de care aparţin, iar de joi vor depune actele pentru contractare, a declarat pentru MEDIAFAX preşedintele Patronatului Medicilor de Familie, Doina Mihăilă.Preşedintele Patronatului Medicilor de Familie a spus că negocierile privind prevederile noilor acte normative vor continua în perioada următoare şi speră că vor fi găsite soluţii.
Mihăilă a precizat că medicii de familie au decis să semneze contractele pe 2011 pentru că pacienţii nu au nicio vină. "Le mulţumim pentru că ne-au fost alături", a mai spus Doina Mihăilă.
Reprezentanţii medicilor de familie anunţau, miercuri, la finalul discuţiilor cu ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, şi cu preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Lucian Duţă, că nu vor semna noul contract-cadru, iar de marţi vor percepe taxe pentru consultaţii.
În cadrul discuţiilor, reprezentanţii medicilor de familie au cerut 200 de milioane de lei pentru întreţinerea cabinetelor, în timp ce cei ai Ministerului Sănătăţii şi CNAS au spus că această cheltuială nu poate fi susţinută. La finalul discuţiilor, reprezentanţii medicilor de familie anunţau că nu pot fi de acord cu noile condiţii, astfel că nu vor semna contractul pe 2011.
În replică, ministrul Cseke Attila a susţinut că prioritar este pacientul.MEDIAFAX

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.