Medicii de familie au decis să nu semneze contractul cadru, nu mai eliberează reţete gratuite

Medicii de familie au decis să nu semneze contractul cadru, nu mai eliberează reţete gratuite

Medicii de familie au decis, miercuri, în şedinţa Biroului executiv, să nu semneze contractul cadru privind asistenţa medicală, astfel că de la 1 iunie pacienţii nu mai pot primi medicamente compensate şi gratuite şi nici trimiteri către specialişti. Medicii din Bucureşti s-au reunit, miercuri, la Spitalul Universitar de Urgenţă, unde au decis în unanimitate să se alieze colegilor din ţară şi să nu semneze contractul cadru pe 2011 – 2012.
Preşedintele Patronatului Medicilor de Familie, Doina Mihăilă, a spus că Ministerul Sănătăţii a făcut absolut tot ceea ce era de făcut, dar că nu este suficient. Problema este de fapt a CNAS, care în pofida faptului că a avut un buget egal cu cel din 2010 pentru medicina primară, atunci când acesta trebuia alocat doctorilor de familie, a fost mai mic, a susţinut Mihăilă.
"Nu înţeleg cum la buget egal toată lumea pierde. Nu vom semna contractul cadru şi mă refer la asociaţiile medicilor de familie şi Patronatul acestora, aliindu-ne astfel deciziei luate la nivel naţional de către colegii noştri", a spus Doina Mihăilă.
De asemenea, preşedintele Societăţii Naţionale a Medicinei de Familie/Medicină Generală (SNMF/MG), Rodica Tănăsescu, a precizat că medicii de familie nu pot elibera reţete pentru medicamnete gratuite şi compensate sau trimiteri pentru medicii specialişti, pentru că nu au contract cu CNAS.
Ea a precizat că medicii îşi vor consulta pacienţii fără bani, dar că îi vor ruga să înţeleagă faptul că lipsa contractului nu le permite mai mult. Integral pe www.mediafax.ro

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.