VIDEO | Medici din 40 de spitale – între care 3 din Maramureș – au participat la o videoconferință cu medici chinezi

Cadre medicale din 40 de spitale din România au participat recent la o videoconferință cu medici chinezi, pe tema tratării pacienților depistați pozitiv cu noul coronavirus. Videoconferința a fost posibilă în urma unei acțiuni demarate în plan local, la inițiativa Consiliului Județean, a Primăriei Baia Mare, dar și a filialei Maramureș a Camerei de Comerț și Industrie România – China, care au contactat Ambasada Chinei în România, solicitând inițial acest tip de sprijin pentru medicii maramureșeni.

Trei spitale din Baia Mare, aflate în prima linie a combaterii pandemiei, respectiv Spitalul de Boli Infecțioase și Psihiatrie Baia Mare, Spitalul Județean de Urgență și Spitalul de Pneumoftiziologie Baia Mare au fost reprezentate la videoconferință de către cadre medicale.

La întrebările medicilor români au răspuns doi experți clinici de primă linie din Shanghai: profesorul Qiu Zhongmin, conducător de doctorat și director al Departamentului de Medicină de Îngrijire Pulmonară și Critică din cadrul Spitalului Universitar Tongji, precum și profesorul asociat Shen Yinzhong, medic șef al Departamentului de Infecție și Imunologie și director al Departamentului Medical din cadrul Centrului Clinic de Sănătate Publică din Shanghai.

Având în vedere că patru dintre spitalele prezente în videoconferință, și anume: Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș”, Spitalul Universitar de Urgență Elias, Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Dr.Victor Babeș”, precum și Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, se confruntă cu un aflux mult mai mare de pacienți infectați cu virusul SARS-COV-2, acestea au avut întâietate în a adresa întrebări. Pentru a maximiza timpul alocat videoconferinței, toate unitățile medicale participante au avut ocazia de a pregăti în prealabil întrebări pentru cei doi experți clinici chinezi.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.