VIDEO | Măsurile PSD-ALDE, criticate aspru de PNL

Ofensiva declanșată de coaliția de guvernare PSD-ALDE împotriva economiei țării și nivelului de trai al românilor, precum și asaltul din ultimele zile la independența justiției au fost principalele teme ale conferinței de presă organizată vineri de conducerea PNL Maramureș.

Președintele PNL Baia Mare, Călin Bota, a declarat, în conferința de presă, că o altă formă de atac a PSD asupra economiei o reprezintă chiar bugetul de stat pe 2019, care a fost trimis de președintele Klaus Iohannis la Curtea Constituțională și care afectează grav, pe termen lung, dezvoltarea țării.

”PNL susține poziția președintelui Iohannis și trebuie precizat că am spus de la bun început că acest buget nu este unul sustenabil, nu aduce creștere economică, nu susține investițiile și va crea mari probleme pentru economie”, a declarat președintele PNL Baia Mare, Călin Bota.

Liderul liberalilor maramureșeni a anunțat că PNL a început o amplă campanie de informare a românilor în legătură cu efectele așa-numitei ”ordonanțe a lăcomiei”, pentru a pune presiune pe parlamentari și pentru a bloca adoptarea ei în actuala formă.  Printre efectele enumerate se află majorarea taxelor și impozitelor locale, creșterea prețului la energie electrică, gaz, energie termică, telefonie, internet, rate mai mari la împrumuturi, desființarea Pilonului II de Pensii și afectarea atragerii de fonduri europene la nivelul comunităților locale.

„Nu putem asista nepăsători la modul în care actuala guvernare distruge practic economia țării prin măsuri care vor afecta pe termen lung dezvoltarea României. Ordonanța lăcomiei Guvernului PSD-ALDE nu face altceva decât să bage economia României în faliment și toți românii vor plăti scump incompetența acestei guvernări”, a declarat președintele PNL Maramureș, Ionel Bogdan.

De asemenea, prim vicepreședintele PNL Maramureș, Gavril Ropan, a vorbit despre impactul acestui buget asupra bugetelor administrațiilor locale, în contextul în care acestora le sunt tăiate fonduri de peste 1 miliard de lei.  Conducerea PNL Maramureș a vorbit și despre asaltul din ultimele zile asupra justiției.

Purtătorul de cuvânt al liberalilor maramureșeni, Cristian Țâgârlaș a anunțat că Partidul Național Liberal inițiază  o nouă procedură pentru sesizarea Comisiei de la Veneția, prin intermediul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei.

Nu este prima oară când PNL reușește sesizarea Comisiei de la Veneția în chestiunea justiției. În 2018, Comisia de la Veneția a desființat modificările la legile justiției și la Codurile Penale tot după o sesizare a PNL, prin intermediul APCE. Mai mult, PNL va solicita ca mandatul dat experților Comisiei de la Veneția în cadrul APCE să includă și alte proiecte de lege aflate în acest moment în curs de elaborare la nivelul Ministerului Justiției, precum reglementarea posibilității declanșării contestației în anulare pentru deciziile definitive ale completurilor de 5 judecători ai ÎCCJ.

PNL crede că toate aceste acțiuni întreprinse în plan intern și extern sunt absolut necesare pentru a stopa ofensiva actualei guvernări care, cu fiecare zi care trece, împinge țara spre dezastru.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.