VIDEO | ALDE contestă decizia lui Iohannis legată de buget

Președintele ALDE Maramureș, Cornelia Negruț, consideră că declarațiile pe care Administrația Prezidențială le-a transmis referitor la legea privind bugetul pe anul 2019 au fost făcute în necunoștință de cauză. Reprezentații ALDE mai spun că trimiterea bugetului la Curtea Constituțională poate duce la blocarea instituțiilor statului.

În cadrul conferinței de presă susținută vineri de conducerea ALDE Maramureș, membrii organizației județene au făcut câteva declarații cu privire la scandalul pe bugetul României, care s-a mutat săptămâna trecută la Curtea Constituțională în urma sesizării făcute de președintele Klaus Iohannis.

”Nu cred că cineva a studiat această lege, nu cred că a participat la discuțiile care au avut loc atât în comisiile de specialitate cât și la nivelul Parlamentului și au ieșit cu o declarație simplă în care probabil bugetul nu va fi promulgat și dacă totuși președintele a reușit în această perioadă de 80 de zile să nu numească doi miniștri și joi a numit cei doi miniștri ca a doua propunere pe care alianța PSD-ALDE a făcut-o, nu mi se pare normal să nu dea drumul la buget, pentru că vorbim despr eun buget al României, vorbim inclusiv despre alocațiile pentru copii. Foarte ciudat, cei de la PNL le-au propus, un proiect bun, aceste alocații au fost mărite și pe perioada când și eu, și domnul Rogojan făceam parte din Parlamentul României, de la 42 la 84. Acum s-au dublat, este foarte bine, s-a găsit și varianta Ordonanței dar dacă domnul președinte nu va promulga Legea Bugetului și a Asigurărilor Sociale, bineînțeles că nu va intra în practică nici această măsură, foarte curios ridicată de către  cei de la PNL. Au ieșit și în presă, s-au lăudat ce au făcut dar când a fost să voteze Legea Bugetului, nu au votat. Dacă depui un amendament și îl susții, de ce nu îl votezi? Face parte din bugetul României, totuși”, a declarat președintele ALDE Maramureș, Cornelia Negruț.

În ceea ce privește ordonanțele date pe justiție, conducerea ALDE Maramureș e de părere că acestea reglementează un cadru legal și o ordine în tot ce ține de Ministerul Justiției.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.