Măsurile jandarmilor maramureșeni cu ocazia începerii noului an școlar

Siguranţa şcolară a elevilor, a cadrelor didactice și a angajaților unităților de învățământ constituie o preocupare permanentă a Jandarmeriei Maramureș care, în funcție de situaţia operativă înregistrată, se preocupă pentru asigurarea unui climat de siguranță în imediata apropiere a instituţiilor de învăţământ și în incinta acestora prin acțiuni de monitorizare, patrulare sau activităţi preventiv-educative şi de informare.   

Pentru creşterea siguranţei în școli și în perimetrul acestora, jandarmii maramureșeni își vor adapta dispozitivele de menținere a ordinii și siguranței publice prin includerea școlilor în itinerariile de patrulare. Inspectoratul de Jandarmi Județean Maramureş are în responsabilitate instituirea unor măsuri specifice de ordine şi siguranţă publică la instituţii de învăţământ atât îndividual, cât și în sprijin pentru alte structuri competente.

De asemenea, jandarmii vor acționa în mediile și locurile din apropierea unităților de învățământ preuniversitar în vederea prevenirii fenomenului de absenteism școlar  desfășurând controale sistematice în acest sens.

Totodată, pentru prevenirea fenomenului violenței în școli și a comportamentelor antisociale, Jandarmeria Maramureș va derula pe durata întregului an școlar campanii preventiv-educative specifice de informare a elevilor și de sensibilizare a acestora cu privire la manifestarea unor comportamente civice, prosociale. În cadrul acestor campanii, elevii vor participa la acțiuni interactive desfășurate de Jandarmeria Maramureș în cooperare cu reprezentanți ai celorlalte structuri competente ale Ministerului Afacerilor Interne-polițiști și reprezentanți ai Centrelor Antidrog care se vor concentra în jurul unor teme de interes: problema delincvenței juvenile, prevenirea absenteismului școlar, prevenirea fenomenului ,,Bullying” sau prevenirea consumului de tutun, alcool și droguri.

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.