Măsuri în PSD Maramureș

La sediul filialei județene a PSD a fost organizată vineri, 1 martie, o conferință de presă la care au participat liderul PSD Maramureș, Gabriel Zetea, deputatul Călin Matei și secretarul de stat în Ministerul Tineretului și Sportului Cosmin Butuza. Președintele PSD Maramureș a anunțat schimbări în cadrul organizațiilor PSD Baia Mare și PSD Cavnic, arătând că fostul lider al organizației municipale a social-democraților, FlorinTătaru, a demisionat din funcție, în timp de președintele PSD Cavnic, Vladimir Petruț a fost exclus din PSD Maramureș, în locul său fiind numit un președinte interimar.

”Am fost nevoiți să luăm măsuri pentru a găsi un nou coordonator al organizației PSD Baia Mare, care să se ocupe de revigorarea organizației și de pregătirea de noi alegeri. Comitetul de coordonare este condus de deputatul Călin Matei, care va fi sprijinit de ministrul Sănătății, Sorina Pintea, secretarul de stat Cosmin Butuza și senatorul Iustin Talpoș. Fiecare dintre cei nominalizați poate să gestioneze un domeniu important pentru Partidul Social-Democrat, fie că vorbim de sănătate, educație sau sport. Totodată, reprezentanții Comitetului de coordonare al PSD Baia Mare vor prezenta, în perioada următoare, planurile pe care organizația municipală a PSD dorește să le implementeze. Avem toată deschiderea ca acestea să fie realizate în parteneriat cu Primăria Baia Mare, Consiliul Local și Consiliul Județean Maramureș, însă va fi programul gândit și implementat de către reprezentanții PSD Baia Mare”, a declarat președintele PSD Maramureș, Gabriel Zetea.

În ceea ce privește excluderea din PSD Maramureș a primarului de Cavnic, Vladimir Petruț, liderul județean al social-democraților a arătat că s-a luat decizia instalării unui comitet interimar, condus de Marcel Ilieș. ”A existat, de mai mult timp, o disfuncționalitate între PSD Maramureș și fostul președinte PSD Cavnic, Vladimir Petruț. Totul a început în urma demisiei prezentată de primarul de Cavnic, care a anunțat în mediul online că renunță la toate funcțiile deținute în PSD, având apoi, în mod constant, o activitate anti-PSD. Trebuie specificat faptul că, înaintea ședinței Comitetului Județean Executiv al PSD, care a avut loc în 22 februarie 2019, s-a desfășurat ședința Ligii Aleșilor Locali, la care au participat peste 40 dintre primarii PSD de Maramureș. Aceștia au decis, în unanimitate, excluderea lui Vladimir Petruț din rândurile social-democraților. La propunerea Ligii Aleșilor Locali PSD Maramureș, Comitetul Județean Executiv al PSD a luat act de propunerea colegilor primari și a decis excluderea lui Vladimir Petruț, vot unde, personal, m-am abținut. Deși am regrete de fiecare dată când cineva alege să părăsească PSD, consider că, de această dată, prin excluderea lui Vladimir Petruț suntem câștigați, dată fiind campania permanentă de atac pe care a dus-o împotriva social-democraților, în ultimii doi ani. Tot aici vom aminti activitatea politică și administrativă din Cavnic, care nu funcționează la parametri normali. Am convingerea că noua organizație PSD Cavnic se va implica mult mai mult în viața căvnicarilor. Din calitatea de președinte al Consiliului Județean, dețin informații despre fiecare proiect gestionat de primăriile din Maramureș și pot să afirm că, în Cavnic sunt doar două proiecte după aproape trei ani de mandat, fapt care situează orașul pe ultimul loc la capitolul proiectelor accesate, semnate și promovate. În primul proiect, care se referă la reabilitarea drumurilor locale, în valoare de 12 milioane de lei, Guvernul PSD și Consiliul Județean au avut o foarte mare contribuție, în timp ce al doilea proiect, de câteva zeci de mii de euro, se referă la achiziția unui utilaj”, a arătat liderul PSD Maramureș, Gabriel Zetea.

Șeful PSD Maramureș a precizat că s-a întâlnit, recent, cu aleșii locali PSD din Cavnic, având o discuție aplicată despre ce se poate face la nivelul orașului. ”Am discutat despre domeniul schiabil de la Cavnic și am făcut o comparație cu ceea ce se întâmplă la Borșa, acolo unde o administrație serioasă dovedește că, dacă lucrezi profesionist, poți să obții finanțări. Anul trecut s-a aprobat master-planul național în domeniul turismului, aici fiind incluse atât Borșa, cât și orașul Cavnic. Dacă cei din Borșa au reușit ca, în șase luni de zile, să depună toate documentele necesare și să obțină finanțarea de milioane de euro, fiind primul proiect aprobat la nivel național, cei din Cavnic nu au făcut absolut nimic. Însă prin votul consilierilor locali, primarul din Cavnic va fi nevoit să facă ce trebuie pentru binele orașului pe care vremelnic îl conduce”, a conchis președintele filialei județene al PSD, Gabriel Zetea.

Biroul de presă PSD Maramureș

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.