Măsuri împotriva profesorilor care au greşit la BAC

Măsuri împotriva profesorilor care au greşit la BAC

Profesorii care au gresit la corectarea lucrarilor de bacalaureat vor fi pedepsiti. Reprezentantii ISJ Maramures spun ca vor lua masuri impotriva profesorilor care nu au respectat masurile stabilite de Minister.

Cadrele didactice care au gresit la corectarea lucrarilor in cadrul examenului de bacalaureat vor fi sanctionate, iar cel mai probabil nu vor mai putea participa, in urmatorii doi sau trei ani, la organizarea si desfasurarea examenelor, respectiv la corectarea lucrarilor.
In total in urma sustinerii examenului de bacalaureat au fost depuse 2.728 de contestatii dintre care au fost admise 961. Nota s-a marit pentru 610 candidati si a scazut pentru 351. Desi nu au fost inregistrate cazuri cu diferente foarte mari, un numar de 47 de lucrari au fost supuse recorectarii, deoarece au existat greseli diferenta fiind mai mare de un punct jumate. Dintre aceste lucrari 20 de note au crescut, iar 27 au scazut. Reprezentantii Inspectoratului scolar judetean maramures au declarat ca masurile sunt stabilite de Minister, iar cea mai des aplicabila este ca acele cadre sa nu mai participe in urmatorii ani la corectat si implicit la organizarea examenelor. In Maramures procentul de promovabilitate la examenul de bacalaureat a crescut, in urma contestatiilor, cu aproape 2 procente.
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.