VIDEO | Măștile de protecție, obligatorii după 15 mai în spații închise și în mijloacele de transport în comun

Președintele Klaus Iohannis a anunțat că guvernul a elaborat un plan privind ridicarea parțială a restricțiilor, după data de 15 mai. Una dintre cele mai importante este aceea a ridicării restricțiilor de circulație a persoanelor. După această dată va trebui, însă, să purtăm măștile de protecție, în spațiile închise și în mijloacele de transport în comun.

Șeful statului spune că vom fi nevoiți să facem acest lucru, cel mai probabil un an de zile.

„Am decis că, după data de 15 mai, toată lumea va fi obligată să poarte măşti de protecţie în spaţii publice închise şi când folosim transportul în comun. Această măsură nu este limitată în timp și vom putea să renunțăm la purtarea măștii poate la anul, atunci când această pandemie va fi sub control și nu mai există riscul infectării, a precizat Klaus Iohannis, președintele României.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat că după 15 mai se vor ridica restricțiile de deplasare și nu vom mai fi nevoiți să completăm declarația pe proprie răspundere dacă ieșim din case.

”După 15 mai vom renunța la restrângerile care privesc persoane. Deci, nu vom prelungi restricțiile de deplasări individuale. Sau, invers spus, vom putea să ne deplasăm în spații publice fără să trebuiască să declarăm în prealabil unde mergem și de ce mergem. Este vorba despre libertatea de mișcare individuală”, a afirmat Klaus Iohannis.

Președintele României a mai spus că pentru protecția generală a populației și pentru protecția individuală, multe restrângeri vor rămâne în continuare în vigoare.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.