Maşinile confiscate de vameşii sigheteni, scoase la licitaţie, nu stârnesc interesul localnicilor

Maşinile confiscate de vameşii sigheteni, scoase la licitaţie, nu stârnesc interesul localnicilor

Maşinile confiscate de vameşii sigheteni sunt scoase la vânzare de către Direcţia Generală a Finanţelor Publice Maramureş. Se pare insa ca maramuresenii nu sunt deloc interesati sa achizitioneze autoturismele confiscate, iar acestea risca sa rugineasca la Biroul Vamal Sighetu Marmaţiei.
Motivul pentru care aceste masini nu sunt deloc curtate de eventuali cumparatori, este legat de preţurile extrem de mari la care sunt evaluate. Masinile au fost evaluate, a fost organizata si o licitatie, dar nimeni nu s-a aratat interesat de achizitionarea lor. Aşa se face că maşinile confiscate de vameşii sigheteni risca sa rugineasca şi într-un final sa ajunga la fier vechi. De exemplu, o masina de fabricatie autohtona avand anul de inmatriculare 1986 este scoasa la vanzare la  pretul de 1.271 de ron, iar pentru o masina de fabricatie straina inmatriculata in anul 2008, fiscul cere 25.925 de ron.
Preţurile acestor masini sunt stabilite de evaluatori independenţi, iar acestea sunt mult prea mari pentru piaţa de vânzare a maşinilor, care este şi aşa afectata de criza economica, prin care trece tara noastra. Direcţia Generală a Finanţelor Publice Maramureş are în acest moment la vânzare noua autoturisme. În cazul în care maşinile nu vor fi vândute, ele vor fi din nou evaluate. La fel se întâmplă şi cu alte bunuri confiscate de organele fiscale care nu pot fi valorificate şi care rămân pe stocul finanţiştilor.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.