Maramureşul este fruntaş pe ţară in ceea ce priveşte rezultatele obţinute de elevii de clasa a VIII-a la Evaluarea Naţională

Maramureşul este fruntaş pe ţară in ceea ce priveşte rezultatele obţinute de elevii de clasa a VIII-a la Evaluarea Naţională

    Maramuresul se afla in topul celor mai bune judete in ceea ce priveste rezultatele obtinute de elevii de clasa a VIII-a la Evaluarea Nationala. Potrivit unei statistici realizate de “Gandul”, mai bine de un sfert dintre elevii care si-au incheiat studiile gimnaziale, nu au reusit sa obtina nota de trecere – 27,4% dintre candidati au primit note cuprinse intre 1 si 4.99.
Printre judetele cu cele mai mari procente privind elevii care nu au obtinut nici macar “sfantul” 5, se numara Tulcea – 45%, Calarasi si Timis – 40%. La polul opus, judetele cu cei mai putini absolventi “corigenti” la evaluare sunt Mehedinti – 10,5%, Olt – 10,99% si Gorj – 15,2%. In acest clasament, Maramuresul se claseaza pe locul 11, cu un procent de doar 22,8% de elevi care au obtinut note intre 1 si 4.99 la evaluare.
    La examenul de Evaluare Nationala, 71 de elevi din Maramures,  adica 1,28%, au obtinut medii de 10. “De fiecare data ne-am situat putin peste media pe tara. Rezultatele ne avantajeaza si reflecta in mare parte realitatea. Ele dovedesc incredere in capacitatea elevilor, dar si in ceea ce priveste dascalii care gestioneaza examenul. Nu cred in procentele de peste 90%, trebuie sa fim realisti, nu toti copiii pot sa faca fata unor testari de nivel mediu. Eu cred in procentul nostru si spun ca este cel real”, a declarat Inspectorul Scolar General, Mariana Pop.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.