Maramureșenii, la control

Echipaje mixte alcătuite din polițiști, jandarmi, polițiști de frontieră, polițiștii locali și militari din cadrul Batalionului 612 Artilerie Antitanc ”Maramureș” au executat, în ultimele 24 de ore, pe raza județului, în sistem integrat, 43 de misiuni.

Au fost angrenate 153 de efective care au acționat pentru menținerea ordinii și siguranței publice, pentru depistarea și identificarea persoanelor care se sustrag măsurii de izolare la domiciliu, pentru fluidizarea circulației rutiere și escortarea convoaielor alcătuite din vehicule ale cetățenilor care au venit în țară, pentru verificarea persoanelor aflate în evidențe cu privire la respectarea măsurii de izolare la domiciliu, pentru verificarea respectării de către societățile comerciale și persoanele fizice autorizate a interdicțiilor impuse prin ordonanțele militare, pentru asigurarea pazei locațiilor de carantinare.

Au fost verificate peste 120 de persoane cu privire la respectarea măsurii de izolare la domiciliu. Din punctele de trecere a frontierei de stat au fost preluate și conduse în carantină instituționalizată 19 persoane venite din state aflate în zona roșie de risc. S-au aplicat pentru nerespectarea prevederilor legale 73 de sancțiuni contravenționale în valoare de 85600 lei. Pe perioada executării misiunilor au fost depistate, identificate și sancționate contravențional 60 de persoane care nu au respectat interzicerea deplasării în afara locuinței/gospodăriei, în conformitate cu prevederile Ordonanței Militare nr.3/2020. Datele centralizate la Centrul Județean de Conducere și Coordonare a Intervenției Maramureș relevă faptul că în județ sunt 13 locații de carantinare. În izolare la domiciliu sunt 127 de cetățeni, statistică ce include și membri familiei. Sunt în carantină 319 persoane venite în țară din state situate în zona de risc roșie și care în conformitate cu procedurile stabilite au intrat în carantină instituționalizată. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Maramureș solicită cetățenilor să respecte prevederile ordonanțelor militare, normele de igienă și de distanțare socială/fizică recomandate de către specialiști. De asemenea, pentru prevenirea și limitarea răspândirii infecției cu noul Coronavirus este importantă purtarea în spații publice a măștii de protecției sau a altor materiale vestimentare pentru acoperirea gurii și a nasului. Facem precizarea că echipajele mixte care se află zilnic la datorie acționează preventiv, iar polițiștilor maramureșeni nu le este stabilit/impus aplicarea unui număr de sancțiuni contravenționale. Informațiile referitoare la persoanele infectate cu COVID-19, starea de sănătate, numărul de teste sunt comunicate la nivel central de către Grupul de Comunicare Strategică.

Sursa: Prefectura Maramureș

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.