VIDEO | Maramureșenii, îndemnați de Episcopul Iustin să își lucreze pământul

Având în vedere faptul că pandemia va afecta economia și inevitabil și producția agricolă, biserica îi îndeamnă pe oameni să își lucreze pământul pentru că în acest fel aprovizionarea populației cu produse alimentare nu va fi afectată.

Preasfinţitul Părinte Iustin, episcopul Maramureșului și Sătmarului, le transmite maramureșenilor și nu numai că este momentul să revenim la tradiția noastră românească, aceea prin care fiecare familie și gospodărie își produce hrana, iar surplusul îl aduce în piața de alimente pentru a-i susține pe cei de la oraș.

”Ținând cont de semnificația și importanța micilor gospodării care au existat și încă mai există în familiile noastre din mediul rural, dânsul îi încurajează pe cei care au rămas în România sau pe cei care acum în aceste zile s-au întors acasă să nu uite că pământul a fost întotdeauna cel care  ne-a salvat din situații delicate. De aceea este necesar ca multe suprafețe care poate până acum  nu au fost lucrate pentru că nu a fost cine să le lucreze, să fie fructificate în primul rând pentru a avea cei din familie tot ceea ce le trebuie iar surplusul pe care îl va da rod pământul să poată fi valorificat pentru cei de la orașe. Iată că în felul acesta putem să salvăm, putem să găsim o oportunitate în ceea ce înseamnă salvarea microfermelor românești. Să ne aducem aminte că acestea sunt baza existenței noastre iar acum când se părea că ele merg în desfințare probabil că este momentul să ne întoarcem la lucrurile de valoare pe care le-a avut neamul nostru românenesc”, a precizat Cristian Ștefan, consilier cultural Episcopia Ortodoxă a Maramureșului și Sătmarului.

Biserica îi îndeamnă pe preoți și pe credincioși să se preocupe de pământul pe care îl au în speranța că acest lucru va fi făcut și de cei care s-au întors din străinătate.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.