Maramures: USL vrea referendum impotriva desfiintarii judetului

Maramures: USL vrea referendum impotriva desfiintarii judetului

Uniunea Social-Liberala Maramures va incepe, in scurt timp, demersurile pentru organizarea unui referendum impotriva desfiintarii judetului Maramures.

Demersurile se vor desfasura in baza legii 3/2000, legea referendumului, care spune clar ca pentru modificarea granitelor administrativ teritoriale ale localitatilor este nevoie de organizarea unui referendum. Purtatorul de cuvant al USL Maramures sustine ca referendumul impotriva reorganizarii administrativ-teritoriale va fi organizat in mai multe judete din tara, nu numai in Maramures. "Sunt convins ca cel putin intr-unul dintre toate judetele in care se face referendum la nivel national, rezultatul va fi favorabil noua. Cetatenii nu vor dori sa isi aiba judetul desfiintat. Daca referendumul va fi valabil intr-un singur judet din cele patruzeci si unu, toata aceasta reorganizare va cadea", sustine Gabriel Zetea.

De asemenea, vicepresedintele Consiliului Judetean Maramures, Calin Matei, precizeaza ca legea referendumului permite organizarea acestei forme de consultare a cetatenilor fara convocarea presedintelui Consiliului Judetean Maramures, Mircea Man. "Este nevoie de o treime din votul numarului de consilieri judeteni. Va dati seama ca presedintele Mircea Man nu va fi de acord, el fiind la comanda Clujului", precizeaza Calin Matei. "Noi suntem in Uniunea Europeana si nu cred ca putem sa trecem peste aceasta experienta democratica a Europei si sa nu consultam cetatenii despre ceea ce ar vrea ei legat de teritoriul pe care locuiesc sau in care locuiesc si dezvoltarea, in primul rand, al acestui teritoriu", adauga consilierul judetean Marinel Kovacs.

Data exacta a organizarii referendumului nu este inca stabilita. Potrivit vicepresedintelui Consiliului Judetean, Calin Matei, acesta ar putea fi organizat inspre toamna sau in acelasi timp cu alegerile pentru functia de deputat, ramasa vacanta dupa ce Catalin Chereches (USL) a fost ales primar al municipiului Baia Mare inca din primul tur de scrutin.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.