MARAMUREȘ: Un elev a fost eliminat din Bacalaureat pentru tentativă de fraudă

Ieri s-a desfășurat prima probă scrisă a examenului de Bacalaureat, cea de Limba și literatura română. Au fost prezenți 3.040 candidați, 3.028 din promoția curentă, respectiv 181 din promoțiile anterioare. Un elev a fost eliminat pentru tentativă de fraudă iar acesta nu va mai avea dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului de Bacalaureat.

Subiectele și baremul de corectare au fost publicate pe subiecte.edu.ro, de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație. Astăzi Bacalaureatul a continuat cu proba obligatorie a profilului.

Primele rezultate vor fi afișate în data de 5 iulie, până la ora 12:00.Contestațiile pot fi depuse/transmise în aceeași zi, în intervalul orar 12:00 – 18:00, inclusiv prin mijloace electronice. În această situație, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora. Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 9 iulie. Pentru a fi declarat promovat, un candidat trebuie să îndeplinească următoarele condiții, cumulativ:

-recunoașterea/echivalarea/susținerea tuturor probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale;

-susținerea tuturor probelor scrise și obținerea notei 5 (cel puțin) la fiecare dintre acestea;

-obținerea mediei 6 (cel puțin) la probele scrise.

sursa foto:digi24.ro

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.