Maramures: Traficantii de droguri retinuti la Sapanta au fost trimisi in judecata

Maramures: Traficantii de droguri retinuti la Sapanta au fost trimisi in judecata

Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – Structura Centrala au dispus trimiterea in judecata, in stare de arest preventiv, a inculpatilor Anghel Romeo Sebastian (30 ani) si Alvarez Moreno Ibon (36 ani, cetatean spaniol)pentru savarsirea infractiunii de trafic international ilicit de droguri de mare risc.

Inculpatii Anghel Romeo Sebastian si Alvarez Moreno Ibon fac parte dintre-un grup infractional organizat transnational de traficanti de droguri, care intentiona sa introduca in Romania, prin portul Constanta, cantitatea de aproximativ 500 de kilograme de cocaina, un drog de mare risc, disimulata in marfuri expediate in containere.

In acest scop, inculpatii au identificat o firma inmatriculata in localitatea Sapanta din judetul nostru, prin intermediul careia au efectuat un import, introducand in tara un container, marfa declarata fiind parchet din lemn cu provenienta Santa Cruz, Bolivia.

Transportul a ajuns in portul Constanta si ulterior, in cadrul unei livrari supravegheate, in judetul nostru, mai exact in in localitatea Sapanta.

La data de 29 martie 2011, cu ocazia perchezitiei efectuate de catre procurorii D.I.I.C.O.T, la efectuarea controlului fizic total asupra continutului containerului, la sediul firmei importatoare s-a gasit disimulata in compartimente special amenajate in paletii cu scanduri, cantitatea de aproximativ 160 de kilograme de cocaina avand puritatea de 99%.

Drogurile proveneau din Bolivia, transportul urmand sa tranziteze teritoriul Romaniei, avand ca destinatie finala Europa de Vest. Valoarea pe piata a drogurilor se ridica la suma de zece milioane de euro.

Procurorii D.I.I.C.O.T au dispus trimiterea cauzei spre competenta Tribunalului Buzau.

 

 

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.