Maramureş: TITULARIZARE – Subiecte schimbate pe ultima sută de metri, dar mai accesibile comparativ cu anii trecuţi

Maramureş: TITULARIZARE – Subiecte schimbate pe ultima sută de metri, dar mai accesibile comparativ cu anii trecuţi

Candidaţii care au susţinut astăzi examenul de titularizare au ieşit din centrele de examinare mai optimişti, comparativ cu anii trecuţi. Majoritatea profesorilor au fost de părere că examenul din acest an a fost mai uşor şi mai accesibil. La nivel de judeţ, sunt scoase la bătaie 1.146 de posturi vacante pentru care se luptă 1.464 de cadre didactice.

Mai bine de o oră şi jumătate au avut de aşteptat candidaţii în sălile de examen până la primirea subiectelor. Acestea au fost mai accesibile, comparativ cu anii anteriori, spun profesorii, care în acest an nu s-au plâns de dificultatea examenului ci de timpul lung de aşteptare a subiectelor. "Un pic cam multă perioada de aşteptare dar aşa se organizează examenele. Cu o oră trebuie să vii, să aştepţi, ai emoţii mai mari decât atunci când te pregăteşti când eşti acolo în faţă. Subiectele nu au fost foarte, foarte dificile, deşi s-au  schimbat aşa, pe ultima sută de metri, că aşa se schimbă la noi. Au fost un pic mai accesibile faţă de anii trecuţi. Pentru educaţie fizică şi sport am susţinut examenul. Sunt şi posturi, deşi în Baia Mare, educaţia fizică e aşa, puţin văduvită ca număr de posturi pentru că avem universitate, avem Facultate de Educaţie Fizică şi Sport, şi atunci sunt şi mai mulţi profesori, nu e aceeaşi situaţie ca şi în Sălaj, Satu Mare sau alte judeţe", a declarat Cosmin Drulea, candidat.

"Subiectele au fost relativ uşoare, adaptabile şi adaptate. La Psiho-pedagogie am susţinu examenul. Cred că au fost mai simple faţă de anii trecuţi pentru că nu au fost atât de obiective, au fost subiective, ai putut să răspunzi la liber. În mare, cred că a fost un progres faţă de anul trecut. Eu cred că am scris bine dar nu ştiu ce o să creadă ei. Nu pot să mă autoevaluez în chestia asta. Dacă m-aş autoevalua, n-aş mai da test şi mi-aş da nota mea. Eu zic că a fost un progres, per total, şi cred că a fost un progres, pentru că s-a renunţat la treaba obiectivă şi fixistă, tipică. Şi atunci eşti subiectiv, poţi să îţi exprimi capacitatea ta de a dezvolta un subiect, dar şi în acelaşi timp, dacă ai lucrat în învăţământ, să îţi pui în evidenţă experienţa.", a precizat un alt candidat.

"A fost destul de lung, patru ore. Nu a fost greu. Era de aşteptat. Am văzut modelul pe Internet, ceea ce m-a deranjat este că a fost schimbarea aceasta, s-a renunţat la literatură şi gramatică. Toată lumea a început să înveţe cu literatura, şi în ultimul moment s-a schimbat. Pentru învăţător am susţinut examenul. Sunt posturi. Cred că iau peste 7", a spus un alt candidat.

Oficialii Inspectoratului Şcolar al judeţului Maramureş au declarat că un număr mare de candidaţi s-a retras din examen după ce au citit subiectele.  Rezultatele finale vor fi afişate pe 7 august.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.