Maramureş: TERENURI ÎN FLĂCĂRI – Vezi pentru ce a intervenit personalul I.S.U. vineri şi sâmbătă

Maramureş: TERENURI ÎN FLĂCĂRI – Vezi pentru ce a intervenit personalul I.S.U. vineri şi sâmbătă

Personalul I.S.U. Maramureş a executat 74 de intervenţii în acest weekend. Din total, cele mai multe- 42, au fost acţiunile la care au luat parte medicii, asistenţii şi paramedicii S.M.U.R.D. Dintre acestea, 16 au fost la traumatisme, 11- la diverse afecţiuni medicale, câte 4- la accidente rutiere şi transfer interclinic, câte 2- la intoxicaţii şi stop cardiorespirator neresuscitat, 2- persoane găsite decedate şi 1- deblocare uşă.

Pompierii au fost solicitaţi şi ei, pe parcursul sfârşitului de săptămână, la un număr de 32 de intervenţii. Acţiunile desfăşurate în sprijinul populaţiei afectate de secetă au continuat în tot judeţul.  Pompierii de la Detaşamentul ”Căpitan Marchiş Adrian” Baia Mare, Detaşamentul Sighetu Marmaţiei, Secţia Vişeu de Sus, Pichetul Târgu Lăpuş şi Punctul de lucru Şomcuta Mare au acţionat la alimentarea cu peste 200.000 de litri de apă menajeră a unui număr de 32 gospodării din 10 localităţi.
În acelaşi interval de timp, pompierii au intervenit la stingerea a 14 incendii. Vineri, 24.08, la ora 09.15, un echipaj al Pichetului Târgu Lăpuş a intervenit la un incendiu semnalat la rampa de gunoi a oraşului. Au ars circa 40 tone de deşeuri menajere. Incendiul a izbucnit, cel mai probabil, din cauza folosirii focului deschis. La 11.35, un echipaj al Gărzii de Intervenţie Fărcaşa a acţionat la degajarea unei bucăţi de zidărie de la un coş de fum al unui bloc de locinţe ANL situată pe strada Petre Dulfu din oraşul Ulmeni, care punea în pericol trecătorii. 
Tot vineri, în jurul orei 17.30, pompierii de la Detaşamentul ”Căpitan Marchiş Adrian” Baia Mare au intervenit la un foc de vegetaţie uscată izbucnit pe strada Europa din municipiu. Au ars circa 2 hectare de teren. Incendiul a izbucnit, cel mai probabil, din cauza folosirii focului deschis. În acelaşi timp, un alt echipaj al pompierilor băimăreni a intervenit la un alt incendiu de vegetaţie uscată, semnalat pe bulevardul Independenţei din municipiu.  Au fost afectate circa 0,03 hectare de teren. Cauza probabilă a fost folosirea focului deschis.
Sâmbătă, 25.08, la 04.35, pompierii Detaşamentului ”Căpitan Marchiş Adrian” Baia Mare au intervenit la un incendiu izbucnit într-o magazie situată pe strada Muncii din municipiu. Au ars trei scutere şi magazia de lemn în suprafaţă de circa 16 metri pătraţi. Incendiul a izbucnit, cel mai probabil, din cauza unui scurtcircuit electric.
La ora 09.15 un echipaj al Pichetului Târgu Lăpuş a intervenit la un incendiu semnalat în zona rampei de gunoi a localităţii Rohia. Au ars circa 5 tone de deşeuri menajere. Incendiul a izbucnit, cel mai probabil, din cauza folosirii focului deschis.
 La 12.10, pompierii Detaşamentului ”Căpitan Marchiş Adrian” Baia Mare au intervenit la un incendiu de vegetaţie uscată semnalat pe un teren situat în prelungirea străzii Europa din municipiu. Circa 40 de hectare de teren au fost afectate de flăcări. Incendiul a izbucnit, cel mai probabil, din cauza folosirii focului deschis. La 13.55, pompierii băimăreni au intervenit la un alt incendiu, semnalat pe strada Sudului din municipiu. Şi în acest caz, circa 40 de hectare de teren au fost afectate de flăcări, iar cauza probabilă este folosirea focului deschis. Societatile comerciale  ROMPREST si VITAL S.A. au sprijinit cu autocisterne si interventia de la incendiul de vegetatie uscata desfasurata sambata, 25.08.2012, pe raza satului Mocira.

La 17.15, un echipaj de la Detaşamentul de Pompieri Sighetu Marmaţiei a acţionat la un incendiu semnalat în apropierea vârfului Creasta Cocoşului. Circa 40 de hectare de teren au fost afectate de flăcări, iar cauza probabilă este folosirea focului deschis.
La 17.40, pompierii Detaşamentului ”Căpitan Marchiş Adrian” Baia Mare au intervenit la un incendiu izbucnit la o claie de fân din Satu Nou de Jos. Au ars circa 400 de kilograme de fân. Cauza incendiului a fost jarul de la o ţigară aprinsă.
Tot sâmbătă, pompierii băimăreni au mai intervenit la două incendii de vegetaţie uscată în municipiu, pe strada Grănicerilor, la ora 18.10 şi pe strada Gării, la 18.35. Au fost afectate în primul caz 0,1 hectare de teren, iar în al doilea- 0,3 hectare. 
În aceeaşi seară, la 20.40, un echipaj al pompierilor din Baia Mare a acţionat la un alt incendiu de vegetaţie uscată, semnalat în localitatea Dumbrăviţa. Au ars circa 0,2 hectare de teren. La 23.25, pompierii Detaşamentului ”Căpitan Marchiş Adrian” Baia Mare au intervenit din nou pe strada Europa. Au ars circa 1,5 hectare de teren. Cauza probabilă a incendiilor a fost folosirea focului deschis.
Duminică, 26.08, la 01.50,  două echipaje ale Detaşamentului de Pompieri Sighetu Marmaţiei au intervenit în localitatea Sîpânţa, la un incendiu izbucnit în gospodăria unui localnic. La acţiune au participat şi membrii Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă din localitate. Au ars circa 160 de metri pătraţi de acoperiş din lemn şi aproximativ 25 de metri pătraţi de pereţi din lemn, 8000 de kilograme de fân şi 1 metru cub de cherestea. Cauza probabilă a fost un scurtcircuit electric la un cablu defect.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.