Maramureş: Temperaturi negative extreme prognozate la noapte în zonele depresionare din judeţ!

Maramureş: Temperaturi negative extreme prognozate la noapte în zonele depresionare din judeţ!

Vremea a fost rece, geroasă noaptea şi dimineaţa. Cerul a fost mai mult noros.  Vântul a suflat în general slab. Stratul de zăpadă măsura, ieri, 80 cm, la Cavnic. Temperaturile maxime au fost cuprinse între -7 grade Celsius şi 6 grade Celsius. Circulaţia rutieră se desfăşoară în condiţii de iarnă pe toate sectoarele publice de drumuri publice din judeţ.
Conducătorii întâlnesc zăpadă frământată cu grosimea de până la 1 cm pe DN18, în Pasul Prislop (între km 156 şi km 180).
Celelalte sectoare de drumuri naţionale au carosabilul curat şi uscat. Angajaţii societăţii care asigură şi întreţin viabilitatea drumurilor judeţene a acţionat, pe DN18, în Pasul Prislop, cu un utilaj şi au împrăştiat 16 tone de material antiderapant, pentru a preveni formarea poleiului. Vizibilitatea în trafic este bună. Vântul suflă slab.Cerul este senin pe majoritatea drumurilor naţionale.                    

Temperaturile scăzute, coroborate cu  umiditatea râului şi curenţii de aer rece au favorizat formarea unor poleiului în zona podurilor, podeţurilor, pe DJ185, respectiv pe carosabilul situat în apropierea râului pe DJ184.  Angajaţii societăţii care întreţin şi asigură viabilitatea celor trei drumuri judeţene au intervenit şi răspândit preventiv patru tone de material antiderapant (două tone pe DJ185m Dealul Vălenilor şi două tone pe DJ184).  Acum carosabilul celor trei drumuri judeţene (DJ184, DJ109F şi DJ185) este curat şi uscat, însă alternează şi cu tronsoane de carosabil umed în zona de pădure. Pe marginea drumului judeţean DJ 184 şi  DJ109F mai sunt formate porţiuni de gheaţă. 
Pe celelalte sectoare de drumuri judeţene, angajaţii societăţii judeţene de drumuri şi poduri au intervenit cu nouă utilaje, cu lamă pentru a lărgi partea carosabilă. Au fost utilizate 18 tone de material antiderapant, acolo unde a fost cazul, pentru a preveni şi combatere poleiul. Pe sectoarele de drumuri judeţene aflate în administrarea societăţii circulaţia rutieră se desfăşoară fără probleme, partea carosabilă este uscată şi curată. Pe drumurile pietruite mai sunt tronsoane acoperite cu zăpadă frământată. Echipajele mixte de poliţişti şi jandarmi au transportat noaptea trecută două persoane fără adăpost la Centrul Multifuncţional "Azilul de Noapte" de pe strada Vasile Alecsandri din Baia Mare. O altă persoană fără adăpost a fost transportată de un echipaj medical al Serviciului Judeţean de Ambulanţă la Unitatea Primire de Urgenţă a Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" din Baia Mare. Rămân închise pe perioada de  iarnă, drumul judeţean 109F, pe relaţia Cavnic-Strâmbu Băiuţ şi tronsonul drumului judeţean 183, pe relaţia Izvoare-legătura cu DN18, în Pasul Gutâi.     
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.