Maramureş: REFERENDUM – Prefectul va trebui să asigure desfăşurarea impecabilă a referendumului din 29 iulie

Maramureş: REFERENDUM – Prefectul va trebui să asigure desfăşurarea impecabilă a referendumului din 29 iulie

Prefecţii, subprefecţii şi reprezentanţii structurilor teritoriale ale M.A.I. au fost convocaţi azi să participe la videoconferinţa conducerii Ministerului Administraţiei şi Internelor, pentru a discuta despre  măsurile care trebuie luate pentru buna desfăşurare a referendumului din 29 iulie.
Ministrul Administraţiei şi Internelor, Ioan Rus, a solicitat implicarea corespunzătoare, cu respectarea termenelor stabilite, în conformitate cu cadrul legal în vigoare, a referendumului din 29 iulie. Fiecare structură a Ministerului Administraţiei şi Internelor va respecta programul calendaristic aprobat prin Horărâre de Guvern şi îşi va desfăşura atribuţiile şi competenţele, respectând legislaţia, a mai adăugat ministrul Ioan Rus. Acesta a cerut tuturor profesionalism, responsabilitate şi bună credinţă, pe principiul echidistanţei.  
"Resursele necesare pentru desfăşurarea referendumului au fost asigurate, iar acestea trebuie gestionate în condiţii optime, cu respectarea legislaţiei. Se va respecta conceptul de management integrat. Prefecţii vor lua toate măsurile necesare pentru buna desfăşurare a programului calendaristic. În această perioadă nu se aprobă concedii de odihnă, iar prefecţii şi subprefecţii nu pleacă din judeţ. Manifestaţi exigenţă în respectarea ordinii publice", a spus ministrul Administraţiei şi Internelor, Ioan Rus.
Ministrul delegat pentru Administraţiei, Victor Paul Dobre, a declarat că resursele financiare vor fi utilizate pentru cheltuieli cu centralizarea şi prelucrarea rezultatelor votării, organizarea birourilor electorale, desfăşurarea procesului electoral şi indemnizaţiile membrilor birourilor electorale. Acesta a explicat că, având în vedere luarea unor măsuri speciale de securitate, s-a stabilit că Regia Autonomă Monetăria Statului să confecţioneze ştampilele cu menţiunea "Votat". De timbre se va ocupa C.N. "Imprimeria Naţională", iar tipărirea buletinelor de vot va fi asigurata de R.A. Monitorul Oficial. La nivelul localităţilor se vor folosi pentru dotarea secţiilor de votare materialele utilizate la alegerile locale din 10 iunie. Ministrul Victor Paul Dobre a detaliat şi calendarul organizării campaniei electorale şi a referendumului: "În acest moment, conform hotărârii Parlamentului, suntem în campanie electorală pentru referendumul naţional din 29 iulie. Mâine, urmează în mod normal tragerea la sorţi a judecătorilor Înaltei Curţi, respectiv să fie stabiliţi preşedinţii birourilor electorale. Până pe 10 iulie, partidele trebuie să îşi desemneze delegaţii în Biroul Electoral Central şi în celelalte birouri electorale. Campania electorală se încheie în ziua de 28 iulie 2012, ora 7.00, iar votarea începe pe 29 iulie, ora 8.00 şi se finalizează votării pe 29 iulie, ora 20.00.", au mai arătat oficialii de la centru.
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.