Insulina – modalitatea terapeutică cea mai eficientă în obţinerea controlului glicemic

Insulina – modalitatea terapeutică cea mai eficientă în obţinerea controlului glicemic

Controlul glicemic este o prioritate majoră în managementul diabetului zaharat, a subliniat, vineri, prof. dr. Nicolae Hâncu, investigator principal al studiului ORIGIN, cu prilejul prezentării rezultatului studiului clinic.

Potrivit specialiştilor, cea mai eficientă modalitate de tratament pentru obţinerea controlului glicemic este insulinoterapia.”Studiul ORIGIN a arătat că se poate face tratament cu insulină în siguranţă fără să apară complicaţii cardio vasculare, oncologice, hipoglicemie şi creştere în greutate”, a subliniat prof. dr. Nicolae Hâncu. În studiul clinic au fost cuprinşi în schema de tratament peste 12.500 de pacienţi, de peste 50 de ani, din 40 de ţări din întreaga lume. România a fost inclusă cu 850 de pacienţi, din 20 de centre de diabet şi s-a derulat pe o perioadă de şase ani.

"ORIGIN este un studiu extraordinar prin prisma numărului de pacienţi înrolaţi şi prin cea a duratei sale. Acest studiu a dovedit încă o dată siguranţa şi eficienţa pe termen lung a terapiei cu insulină glargin, precum şi importanţa acestei terapii în viaţa pacienţilor cu diabet.Totodată, ORIGIN oferă noi date cu privire la beneficiile şi riscurile posibile ale iniţierii terapiei cu insulina Glargin mai devreme pe parcursul evoluţiei diabetului, oferind premise importante care să conducă la schimbări semnificative în practica medicală actuală din diabetologie”, a arătat medicul.

”Insulina a fost utilizată şi în cazul prediabeticilor,- cei care au o glicemie între 110 – 125, şi s-a constatat o scădere a glicemiei la 90 – 94, o treime dintre prediabetici nu au mai dezvoltat diabet”, a spus prof. dr. Nicolae Hâncu. El a mai afirmat că nu se cunoaşte numărul persoanelor prediabetice din ţara noastră
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.