Maramureş – Recensământ 2011: 26,17% realizat în primele trei zile, locul 26 la nivel naţional

Maramureş – Recensământ 2011: 26,17% realizat în primele trei zile, locul 26 la nivel naţional

După trei zile de la debutul recensământului, statisticile arată că judeţul Maramureş se clasează pe locul 26 din punctul de vedere al locuinţelor recenzate şi pe locul 19 în ceea ce priveşte persoanele recenzate. De asemenea, 39 de recenzori au anunţat că refuză să îşi mai continue activitatea, motivând stări precare de sănătate sau faptul că este prea mult de lucru.

Din 201.628 de locuinţe estimate a fi recenzate, Direcţia Judeţeană de Statistică a realizat în primele trei zile de la debutul recensământului 55.756 de locuinţe, cu un procent de 26,17% din total. Această statistică situează judeţul Maramureş pe locul 26 în clasamentul naţional. "Faţă de numărul de persoare recenzate, suntem pe locul 19. Am recenzat 131.247 de persoane. Sigur că avem şi noi probleme în judeţ, nu atât de mari după cum au alte judeţe. Sunt municipii de judeţ, oraşe mari în care s-au returnat mapele la statistică cu sutele. Noi nu avem acest fenomen", a declarat Vasile Pop, director Direcţia Judeţeană de Statistică.

În schimb, tot mai mulţi recenzori încep să abandoneze cursa. Numai în primele trei zile, Direcţia de Statistică Maramureş a înlocuit 34 de recenzori şi cinci recenzori şefi. "Am înlocuit recenzori 1 la Poienile de sub Munte pentru că s-a răzgândit şi nu doreşte să mai facă recensământul, un recenzor la Săpânţa din motive familiare, unul la Lăpuş pentru că nu-i convine sectorul şi 31 la Baia Mare din care 18 au predat mapa că nu le convine zona în care fac recensământul, care le-a fost atribuită de către primărie, 8 pe caz de boală, 3 din motive familiare şi 2 pentru că e prea mult de lucru", a adăugat Vasile Pop.

Activitatea de recenzare pare să să desfăşoare foarte bine în localităţile Groşi, Băiuţ şi Coroieni. La polul opus, cele mai slabe rezultate s-au înregistrat în Săcel, Remetea Chioarului şi Şomcuta Mare. În municipiul Baia Mare, recensământul este realizat în proporţie de 22,29% iar în Sighetu Marmaţiei, de 27,91%. Direcţia de Statistică avertizează că persoanele care nu îi vor primi pe recenzori în casă şi vor refuza să furnizeze toate datele necesare sunt pasibili de amenzi cuprinse între 1.500 şi 4.500 lei iar recenzorii care vor divulga datele din recensământ vor fi amendaţi cu sume cuprinse între 2.000 şi 5.000 lei.

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.