Maramures: Proiectul MINI EUROPE va fi aplicat in judetul nostru in vara anului viitor

Maramures: Proiectul MINI EUROPE va fi aplicat in judetul nostru in vara anului viitor

Proiectul MINI EUROPE se apropie de finalizare. Demersul a beneficiat de aprecieri deosebit de favorabile la nivelul programului INTRREG IVC datorita rezultatelor concrete obtinute in cadrul proiectului, in special cele legate de schimbul de bune practici intre parteneri.

Judetul Maramures s-a axat in cadrul acestui proiect in deosebi pe schimbul de bune practici privind dezvoltarea de clustere, care a fost transferat de la regiunea de Nord-Vest Marea Britanie, regiunea Eszak Alfold – Ungaria si regiunea Veneto – Italia.

Cel mai de succes exemplu de buna practica din cadrul proiectului MINI EUROPE este Summer Entrepreneur (Antreprenor de vara) initiat de regiunea MidSweden – Suedia, transferat cu succes in provincia Flevoland si in curs de implementare in regiunea Nord-Vest Marea Britanie. 

Summer Entrepreneur se adreseaza tinerilor cu varste intre 16 – 19 ani, scopul acestei initiative fiind cel de a dezvolta spiritul antreprenorial in randul acestora. 

Pentru a incuraja dezvoltarea abilitatilor antreprenoriale si in randul tinerilor din Maramures, o delegatie alcatuita din Mihaela Lite (managerul proiectului MINI EUROPE), Ildiko Beres (consilier judetean si director al Liceului Maghiar Loevey Klara din Sighetu Marmatiei) si Margareta Capilnean (coordonator al Centrului Europe Direct, Fundatia C.D.I.M.M. implicata in organizarea de tabere si targuri de antreprenori pentru tineri), a participat la instruirea facilitatorilor ce vor implementa Summer Entrepreneur in Marea Britanie in vara acestui an. 

Informatiile si experienta dobandite cu ocazia acestei instruiri vor ajuta ca initiativa "Summer Entrepreneur" sa fie aplicata si in Maramures in vara anului viitor.  

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.