Maramureş: Peste 7.000 de intervenţii ale personalului I.S.U. Maramureş, în perioada ianuarie-noiembrie

Maramureş: Peste 7.000 de intervenţii ale personalului I.S.U. Maramureş, în perioada ianuarie-noiembrie

 În perioada 19 – 25 noiembrie, personalul I.S.U. Maramureş a executat, în total, 143 de intervenţii, cu o medie de circa 20 pe zi. Din acestea, medicii, asistenţii şi paramedicii S.M.U.RD. au efectuat 122, iar pompierii- 21 de intervenţii. Din totalul acţiunilor S.M.U.R.D., cele mai multe- 116, au fost ajutor medical de urgenţă,5- asistenţă persoane şi 1-întors din drum. Media acţiunilor a fost de aproximativ 17 pe zi. 

Cele mai multe intervenţii au fost cele ale personalului S.M.U.R.D. Baia Mare- 59, urmate de cele ale paramedicilor staţiei S.M.U.R.D Sighetu Marmaţiei- 23, S.M.U.R.D. Fărcaşa- 15, staţiile S.M.U.R.D. Bogdan Vodă şi Târgu Lăpuş- câte 9, respectiv S.M.U.R.D. Vişeu de Sus- 7. Pe parcursul săptămânii trecute, pompierii maramureşeni au executat 21 de intervenţii, din care câte 11- transport de apă menajeră pentru populaţia afectată de secetă, 9- incendii şi 1- alte intervenţii. Media acţiunilor a fost de circa 3 pe zi.
Cele mai multe intervenţii au fost executate de Detaşamentul de Pompieri “Căpitan Marchiş Adrian” Baia Mare- 8, urmat de Garda de Intervenţie nr. 2 Borşa- 2, Detaşamentul de Pompieri Sighetu Marmaţiei, Secţia de Pompieri Vişeu de Sus şi Punctul de lucru Şomcuta Mare- câte 2, respectiv Pichetul de Pompieri Târgu Lăpuş şi Garda de Intervenţie nr. 2 Bogdan Vodă- câte 1 intervenţie. În perioada analizată, Serviciile Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă din judeţ au efectuat 1 intervenţie.
De la începutul anului, personalul I.S.U. Maramureş a executat în total 7208  intervenţii, cu o medie de circa 22 pe zi. Din total, acţiunile pe linie de pompieri au ajuns la 1634, adică o medie de aproximativ 5 pe zi, iar cel al acţiunilor S.M.U.R.D. la 5547, cu o medie de circa 17 pe zi.
Şi specialiştii Inspecţiei de Prevenire din cadrul I.S.U. Maramureş au avut  activitate susţinută în ultima săptămână. Ei au efectuat 82 de controale din care 64 tematice şi 18 de fond. Dintre controalele tematice, 42 au fost la secţii de votare, iar 22 la Serviciile Voluntare pentru Servicii de Urgenţă şi Serviciile Private pentru Situaţii de Urgenţă din judeţ. Dintre cele de fond, 8 au fost la localităţi, respectiv câte 5- la instituţii publice şi operatori economici.
Personalul inspecţiei a constatat 88 de deficienţe, din care 39 au fost soluţionate. S-au aplicat 7 sancţiuni, constând în avertismente. Săptămâna trecută, inspectorii de specialitate au primit 3 cereri de avize de securitate la incendiu şi 1 cerere de autorizaţie de securitate la incendiu . Au fost emise 1 aviz şi 1 autorizaţie  de securitate la incendiu, iar 2 cereri de avize de securitate la incendiu au fost respinse.
În aceeaşi perioadă, personalul inspecţiei de prevenire a efectuat o activitate de informare preventivă, la Şcoala cu clasele 1-8 “Mihail Sadoveanu” din Baia Mare, cu participarea a 242 de elevi şi a continuat seria acţiunilor de popularizare a campaniilor naţionale “Vreau să fiu voluntar” şi “F.O.C.- flăcările omoară copii”.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.