Maramureş: O maramureşeancă din Coaş a născut acasă. Ambulanţa nu a reuşit să ajungă la domiciliul femeii din cauza drumului înzăpezit!

Maramureş: O maramureşeancă din Coaş a născut acasă. Ambulanţa nu a reuşit să ajungă la domiciliul femeii din cauza drumului înzăpezit!

Prin sistemul unic de apeluri de urgenţă 112, a fost primit, în jurul prânzului, un apel telefonic prin care a fost anunţată intrarea în travaliu a unei persoane însărcinate, cu domiciliul în localitatea Coaş, zona Poduri.

Spre pacientă a plecat un echipaj medical de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Maramureş. Acesta nu a reuşit să ajungă cu autovehiculul din dotare la domiciliul persoanei, datorită faptului că drumul comunal, din cătunul zona Poduri, era acoperit cu zapadă şi gheaţa, iar traseul dificil presupunea inclusiv urcarea unor pante. Ambulanţa a rămas pe drumul comunal, fără a fi împotmolită. Şoferul ambulanţei nu s-a aventurat pe traseul dificil pentru a evita înzăpezirea autovehiculului.  Personalul medical s-a deplasat cu trusa medicală, pe jos, pe o distanţă de aproximativ  doi kilometri până la domiciliul persoanei pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă
Prim-adjunctul inspectorului şef, lt.col Ioan Mureşan însoţit de patru subofiţeri au plecat cu un autovehicul de teren înspre domiciliul femeii. Echipajul era aşteptat de soţul gravidei, care i-a ajutat ajungă la domiciliul acestora. Între timp, femeia asistată de personalul medical a născut un copil clinic sănătos. Atât mama, cât şi copilul sunt în afara oricărui pericol. Pompierii au transportat lăuza pe targa medicală, cu autovehiculul din dotare, până la ambulanţă. Împreună cu personalul medical au fost luate măsurile necesare pentru  transportul în siguranţă şi ferit de intemperiile vremii a copilului şi mamei la Spitalul Judeţean Dr. "Constantin Opriş" din Baia Mare. 
Acest caz aduce în atenţia primarilor, în calitatea lor de preşedinte al comitetului local pentru situaţii de urgenţă, că au obligaţia de a întreţine şi curăţa drumurile publice aflate în administrarea consiliilor locale, chiar dacă ele sunt amplasate în zone greu accesibile şi dificile.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.