Maramures: Mai multi pompieri maramureseni s-au deplasat in Austria pentru a participa la un schimb de experienta

Maramures: Mai multi pompieri maramureseni s-au deplasat in Austria pentru a participa la un schimb de experienta

O delegatie de pompieri maramureseni s-a deplasat ieri, 18.06.2011, in Austria, pentru a participa la un schimb de experienta cu pompierii din localitatea austriaca Furstenfeld. Schimbul de experienta se va incheia pe data de 25 iunie.

Din delegatie fac parte mr. Ionita Sirb, prim adjunct al inspectorului sef, mr. Adrian Vlasin, comandantul Sectiei de Pompieri Viseu de Sus, plt. adj. Vasile Pop, sef garda interventie Sectia Viseu de Sus, plt. Danut Dunca, sef garda interventie Sectia de Pompieri Viseu de Sus, plt. Iosif Marincat, conducator autospeciala in cadrul Sectiei de Pompieri Viseu de Sus si plt.maj. Hancig Ilie, sef garda interventie la subunitatea din Borsa, care apartine de Sectia Viseu de Sus. Pompierii sunt insotiti de dl. prof. Dorel Faltinschi, din Viseu de Sus, in calitate de translator.

In perioada cat se vor afla in Austria, pompierii maramureseni vor participa la mai multe exercitii de interventie in situatii de urgenta, alaturi de pompierii din Furstenfeld. Principalele obiective ale acestui schimb de experienta sunt colaborarea dintre orasele infratite Viseu de Sus si Furstenfeld, in domeniul prevenirii si stingerii incendiilor, precum si identificarea unor practici noi eficiente de stingere a incendiilor si descarcerare, la nivel national si international.

Actiunea a fost organizata din dorinta de a dobandi noi cunostinte si competente, de ambele parti iar un rol important in concretizarea ei il are primarul orasului Viseu de Sus, Vasile Ciolpan. Invitatia de a participa la aceasta actiune a fost lansata ca urmare a bunei colaborari existente intre primariile celor doua orase cat si a discutiilor purtate in decembrie 2010 de col. Ion Pop inspector sef I.S.U. Maramures cu membrii delegatiei din Furstenfeld care au adus la Viseu de Sus o autospeciala pentru lucrul cu apa si spuma, cu o capacitate de 6000 de litri de apa si 500 de litri de spumogen. In total, in doi ani, Primaria din Furstenfeld a donat pompierilor din Viseu de Sus doua autospeciale pentru lucrul cu apa si spuma.

Acest schimb de experienta cu pompierii austrieci este prima activitate de acest gen efectuata de cadre ale I.S.U. Maramures. Pompierii din Furstenfeld vor veni si ei in Maramures pentru o activitate asemanatoare, la o data care va fi anuntat ulterior. In perioada urmatoare, cadre ale I.S.U. Maramures vor participa la un alt schimb de experienta, alaturi de colegii din cadrul Departamentului pentru Situatii de Urgenta al regiunii Ivano-Frankivsk din Ucraina.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.