Baia Mare si Targu Lapus: Copaci prabusiti de rafalele puternice de vant

Baia Mare si Targu Lapus: Copaci prabusiti de rafalele puternice de vant

Rafalele de vant au doborat, in urma cu cateva minute, un copac de pe strada Cuza Voda din Baia Mare.

Copacul a ramas suspendat pe firele de alimentare cu energie electrica. La fata locului s-au deplasat echipe de interventie de la Electrica Baia Mare si de la Detasamentul de Pompieri Baia Mare care actioneaza pentru indepartarea copacului.

UPDATE: Copacul de pe strada Cuza Voda, ale carui crengi s-au rupt, datorita rafalelor de vant, este amplasat in curtea Spitalului Judetean de Urgenta "Dr. Constantin Opris". In cadere, crengile au rupt cablurile care alimenteaza cu energie electrica stalpii de iluminat public. Echipe de la Electrica Baia Mare au strans cablurile iar pompierii de la Detasamentul Baia Mare au taiat cu drujba crengile de copac rupte si au degajat carosabilul.

Un alt copac a fost doborat de vijelie pe o alee, situata intre doua blocuri de pe strada Hortensiei. La fata locului s-au deplasat seful Centrului Operational din cadrul I.S.U. Maramures maior Ioan Muresan, si un echipaj de pompieri. Copacul a fost taiat cu drujba iar resturile au fost indepartate de pe alee pentru a permite circulatia autovehiculelor cetatenilor care locuiesc in cele doua blocuri.

Un alt copac s-a prabusit pe drumul spre Manastirea Rohia. Circulatia rutiera este blocata in zona. La fata locului se deplaseaza pompieri militari din cadrul subunitatii de pompieri din Targu Lapus care vor actiona cu drujbe si vor taia copacul, urmand sa-l indeparteze de pe drumul public.

Rafale de vant care temporar au prezentat aspecte de vijelie si au avut viteza de peste 65 km/h s-au inregistrat in zona delimitata a comunei Ocna Sugatag. Deocamdata nu au fost inregistrate aspecte deosebite in zona.  

La statia hidrologica Salsig, pe raul Salaj, au cazut precipitatii care au totalizat, intr-un interval de treizeci de minute, 15,9 l/mp.

In orasul Baia Sprie, intr-un interval de trei ore s-au inregistrat precipitatii care au totalizat 25,9 l/mp iar la Cavnic, de 17,1 l/mp.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.