Maramureş: Lăcașurile de cult din județ au primit peste un milion de lei, anunţă ministrul Liviu Marian Pop

Maramureş: Lăcașurile de cult din județ au primit peste un milion de lei, anunţă ministrul Liviu Marian Pop

Recent, secretarul de stat în Ministerul Culturii și Patromoniului National (MCPN), Vasile Opaschi, a răspuns invitației lansate de către ministrul delegat pentru dialog social, Liviu Marian Pop, de a vizita Maramureșul. Efortul ministrului a fost de a identifica, la fața locului, problemele existente la lăcașurile de cult și la cele declarate monumente istorice. 

"În data de 20 noiembrie, prin Ordin emis de MCPN, județul Maramureș a primit 1.030.000 lei. Suma a fost repartizată pentru 31 de parohii, schituri și mănăstiri, în vederea efectuării lucrărilor de reabilitare a lăcașurilor de cult", a precizat Liviu Marian Pop
Cea mai mare sumă, respectiv de 110.000 lei, a fost alocată Catedralei "Sf. Treime" din Baia Mare, câte 50.000 de lei Parohiei Nașterea Maicii Domnului din Săpânța, Schitului Cuvioasa Parascheva, Strâmtura, Parohia Sf. Arhangheli Mihail și Gavril, Sighetu Marmației, 40.000 de lei la Mănăstirea Schimbarea la față, Prislop, Borșa, Mânăstirea Invierea Domnului, Habra, Grosi, Parohia Nașterii Maicii Domnului, Rona de Sus, Parohia Bunavestire, Bogdan Vodă. Lista continuă și cu alte lăcașuri de cult care au primit fiecare sume cuprinse între 20.000 de lei și 35.000 de lei. Atât Liviu Marian Pop cât și Vasile Opaschi susțin că vor face tot posibilul ca și în viitor să sprijine astfel de investiții. Cu atât mai mult cu cât, în acest colț de țară tradițiile, datinile și credința în Dumnezeu, sunt prezente în fiecare casă.  
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.