MARAMUREŞ: Inspectorii DSP vor monitoriza permanent starea de sanatate a elevilor din scoli

MARAMUREŞ: Inspectorii DSP vor monitoriza permanent  starea de sanatate a elevilor din scoli

    In această perioadă inspectorii din cadrul Direcției de Sănătate Publică Maramureș derulează controale în toate unitățile de învățământ din județ. Acestia doresc sa vada daca unitatile scolare din judetul nostru indeplinesc conditiile cerute pentru o buna desfasurare a actului educational. In Sighetu Marmatiei nu sunt probleme la nici una dintre unitatile de invatamant ne asigura Ioan Barbus directorul economic al Primariei.
     „Încă suntem în plin proces de evaluare a tuturor școlilor. Am primit și ordin din partea ministerului de a efectua un control tematic, care se întinde pe perioada a două săptămâni. În data de 19 septembrie vom avea primele rezultate”, a declarat pentru TV Sighet purtatorul de cuvant al Directiei de Sanatate Publica Maramures Calin Man.
 Pe langa starea de functionare a unitatilor de invatamant inspectorii DSP vor monitoriza permanent incepand din acest an si starea de sanatate a elevilor din scoli. Fiecare elev va trebui să prezinte o adeverință care să ateste că este clinic sănătos. Actul va fi eliberat de catre medicul de familie.
 In ceea ce priveste starea scolilor la incept de an scolar, la nivelul municipiului nostru se pare ca din acest punct de vedere nu sunt probleme. Scolile au fost igienizate si s-au facut renovari in timpul vacantei de vara. Contactat telefonic directorul economic al Primariei Sighet Ioan Barbus ne-a declarat ca la unitatile scolare de pe raza municipiului Sighetu Marmatiei au fost verificate inainte de inceperea noului an scolar si nu s-au depistat nereguli.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.