Maramureş: Încă 4 ambulanţe SMURD vor ajunge în judeţul Maramureş până la sfârşitul acestei luni

Maramureş: Încă 4 ambulanţe SMURD vor ajunge în judeţul Maramureş până la sfârşitul acestei luni

Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta "Gheorghe Pop de Basesti" al judetului Maramures urmeaza sa primeasca in dotare inca cinci autospeciale. Consilierii judeteni au aprobat în luna iunie, in cadrul sedintei de Consiliu Judetean. utilizarea sumei de 2.767 mii lei din excedentul anual al bugetului local al Consiliului Judetean pentru finantarea contributiei judetului Maramures la "Imbunatatirea dotarii cu echipamente a bazelor operationale pentru situatii de urgenta din Transilvania de Nord" etapele I si II si virarea acesteia Asociatiei de Dezvoltare Intercomunitara "Transilvania de Nord".

In baza acestui proiect, pana la ora actuala, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta "Gheorghe Pop de Basesti" al judetului Maramures a intrat in posesia unui numar de sapte autospeciale in valoare de 7.087,84 mii lei (cinci autospeciale pentru lucrul cu apa si spuma, o autospeciala pentru descarcerari grele, o autospeciala CBRN), urmand ca in urmatoarea perioada sa mai primeasca inca cinci autospeciale. Este vorba despre patru ambulante tip B (echipaj de prim ajutor) si un centru de comanda si control.

Subunităţile unde vor fi repartizate cele 4 echipaje de prim ajutor nu au fost înă stabilite. Cel care a făcut până în prezent cele mai multe demersuri pentru dotarea subunităţii cu o ambulanţă tip SMURD a fost primarul comunei Fărcaşa. Nevoie stringentă de un echipaj de prim ajutor ar mai avea localităţile Borşa şi Bogdan-Vodă. Prim-adjunctul inspectorului şef al ISU Maramureş, Ioan Ioniţă Sârb, a declarat că instituţia va primi la sfârşitul lunii patru ambulanţe SMURD, care vor fi repartizate la subunităţi şi a rugat primarii, în calitatea lor de preşedinţi ai comitetelor locale pentru situaţii de urgenţă să sprijine activitatea medicală de urgenţă pe care o vor desfăşura paramedicii militari. O altă cerinţă s-a referit la alocarea  de fonduri pentru situaţiile de urgenţă în bugetul de anul viitor al consiliilor locale. Acesta a mai menţionat despre controalele tematice efectuate, în perioada iunie-august, de către personalul militar al inspectoratului la serviciile voluntare pentru situaţii de urgenţă şi a solicitat remedierea deficienţelor constatate.
 

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.