Baia Mare: Băimărenii vor avea patinoar în centrul oraşului

Baia Mare: Băimărenii vor avea patinoar în centrul oraşului

În mai puţin de zece zile, băimărenii pasionaţi de patinaj se vor putea bucura de unul dintre cele mai frumoase patinoare care au fost vreodată amenajate în municipiul Baia Mare. Lucrările de amenajare au început deja iar patinoarul va fi deschis în data de 1 decembrie, în Piaţa Revoluţiei, acolo unde vor mai avea loc numeroase activităţi dedicate Zilei Naţionale a României.

Patinoarul va fi amplasat în faţa societăţii Remin, până în luna februarie. Drept urmare, conducătorii auto sunt avertizaţi să ocolească zona sau să folosească parcările de pe străzile adicente Pieţii Revoluţiei. "Sâmbătă după-masa au început lucrările. Am închis circulaţia auto prin faţa clădirii fostului Remin sâmbătă în jurul orei 13:00. Din acel moment, pentru cel puţin două luni de zile circulaţia auto va fi interzisă acolo. Dacă vreţi, e şi un experiment pentru o posibilă soluţie viitoare de a închide complet circulaţia în acea zonă, odată cu modernizarea Pieţei Revoluţiei. De azi s-a început montarea patinoarului în acel amplasament", a declarat Vasile Barbul, citymanagerul municipiului Baia Mare.

Municipalitatea băimăreană doreşte ca pe platoul din centrul nou al oraşului să se organizeze un târg al sărbătorilor de iarnă unde, pe lângă patinoar şi căsuţele de lemn în cadrul cărora vor fi expuse spre vânzare diferite produse, vor mai funcţiona două trenuleţe pentru copiii şi va fi amplasată o scenă, pe care  vor avea loc spectacolele artistice. Din mijlocul târgului de Crăciun nu va lipsi nici bradul autentic, care va avea 25 de metri înălţime şi va fi adus din Strâmbu Băiuţ. "Patinoarul va plăti 1.000 de euro pe lună închirierea terenului, cei care vor avea închiriate cele 10 căsuţe de la Primărie vor plăti 3.600 de lei pe lună pentru o căsuţă, pe cele două luni, 7.200 de lei. Cei care vor închiria doar terenul şi vor veni cu amenajările proprii vor plăti 30 de lei pe metru pătrat pentru toată perioada sărbătorii. Şi dacă am ajuns la perioadă, deschiderea oficială va fi pe 1 decembrie şi va dura 2 luni, până pe 1 februarie", a adăugat Vasile Barbul.

Municipalitatea băimăreană speră să încheie un contract cu o firmă de telefonie mobilă, ceea ce va duce la creşterea calităţii şi a aspectului patinoarului.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.