Maramureş: Focuri de armă la frontiera – Cinci tineri au fost reţinuţi pentru contrabandă cu ţigări

Maramureş: Focuri de armă la frontiera – Cinci tineri au fost reţinuţi pentru contrabandă cu ţigări

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Poienile de Sub Munte au reţinut cinci tineri, cetăţeni români, care au încercat să introducă ilegal în România mai multe colete cu ţigări provenite din contrabandă. În cadrul acţiunii, a fost necesară folosirea armamentului din dotare conform prevederilor legale şi au fost confiscate 3.000 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de peste 27.000 lei.

Astfel, în data de 14.07.2012, în jurul orei 08.00, o patrulă a poliţiei de frontieră din cadrul S.P.F. Poienile de Sub Munte aflată în exercitarea atribuţiilor de serviciu a observat la aproximativ 5 km de linia de frontieră, într-o zonă muntoasă împădurită, un autoturism de teren în care se aflau 3 persoane de sex masculin şi mai multe colete voluminoase. "Lucrătorii noştri au efectuat semnalele regulamentare pentru a opri maşina, dar şoferul acesteia a virat brusc, încercând să lovească ATV-ul poliţiei de frontieră şi şi-a continuat deplasarea în mare viteză pe un drum forestier. Dupa cateva sute de metri, autoturismul a oprit iar cele trei persoane aflate la bord au încercat să fugă în pădure, profitând de terenul accidentat. Deoarece bărbaţii nu s-au supus somaţiilor legale prin voce, poliţiştii de frontieră au fost nevoiţi să folosească armamentul din dotare fiind trase două focuri de armă în plan vertical fără a exista răniţi. La scurt timp, s-a reuşit identificarea celor trei persoane din autoturism, totodată au mai fost depistate alte două persoane care au participat la activitatea de contrabandă.", se arată într-un comunicat de presă al I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei.

La controlul efectuat asupra maşinii de teren au fost descoperite 6 baxuri ce conţineau cantitatea de 3.000 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de 27.000 lei. Persoanele în cauză şi autoturismul au fost conduse la sediul S.P.F. pentru continuarea cercetărilor, iar ţigările au fost ridicate în vederea confiscării. Bărbaţilor li s-a întocmit lucrare penală pentru săvârşirea infracţiunilor de complicitate la contrabandă şi evaziune fiscală.
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.