Maramureş: Deputatul PNL Vasile Berci – parlamentarul pianist – a fraudat voturile din plen. Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie ia act de fapta lui!

Maramureş: Deputatul PNL Vasile Berci – parlamentarul pianist – a fraudat voturile din plen. Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie ia act de fapta lui!

Nu mai puţin de patru înregistrări video au arătat că membri ai Camerei Deputaţilor au votat proiecte de lege, în diferite şedinţe de plen, folosind atât cartelele proprii cât şi pe cele ale unor colegi. Aceste fapte au rămas fără niciun ecou, conducerea Camerei Deputaţilor ignorând această realitate. Pintre parlamentarii pianişti se numără şi deputatul maramureşean Vasile Berci (PNL), care a votat proiecte de lege la mai multe mâini.

Adresând câte o sesizare pentru fiecare situaţie prezentată în presă, Institutul pentru Politici Publice (IPP) a cerut în mod public conducerii Camerei Deputaţilor să îi sancţioneze pe cei implicaţi în activitatea de fraudare a voturilor din plen dar Camera nu are curajul să ia o decizie. În cea mai recentă comunicare adresată de IPP Conducerii Camerei, Institutul atrage atenția asupra consecințelor atitudinii actualilor membri ai Biroului Permanent asupra credibilității instituției Parlamentului. În faţa acestei situaţii, pe care conducerea Camerei Deputaților în continuare nu şi-o asumă nici la acest moment, Institutul a solicitat ieri, 21 noiembrie 2011, Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie să ia act de faptele deputaţilor: Ciprian-Florin Luca – PSD, Vasile Berci – PNL, Dănuţ Liga – PDL, Marius Dugulescu – PDL, Valentin Rusu – PDL, Ioan Stan – PSD, Gheorghe Ana – PSD şi Ion Dumitru – PSD respectiv de cele ale deputaților ale căror cartele erau folosite la voturile din plen, şi să dispună măsurile care se impun.

Deputatul Vasile Berci susţine că până la ora actuală nu a primit nicio notificare din partea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Mai mult, Berci recunoaşte că a votat o singură dată în locul unui coleg dar problema a fost rezolvată la Comisia Juridică a Camerei Deputaţilor. Însă a fost o singură dată … şi atât. "Un coleg a fost chemat iniţial la lideri, trebuia să meargă la grup, şi-a uitat medicamentele cu borseta, am avut o discuţie în Comisia Juridică, acolo prin vot s-a hotărât că a fost minoră defecţiunea, deci eu atâta ştiu. Nu-i de competenţa Parchetului o treabă de asta, e de competenţa Comisiei Juridice a Camerei Deputaţilor. Nu am votat la mai multe mâini. E o poveste fără niciun sens. Dacă au de făcut ceva cei de la parchet, nu ai decât să rezolve voturile la Legea Pensiilor. Grupul PNL şi grupul PSD am depus la Parchetul General o plângere penală vizavi de ceea ce a făcut Roberta Anastase la Legea Pensiilor, când a numărat 170 de voturi şi în sală erau 90", a declarat pentru maramedia.ro, deputatul Vasile Berci.

 

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.