Maramureş: Criză de vaccin antigripal gratuit

Maramureş: Criză de vaccin antigripal gratuit

Medicii de familie din Maramureş se arată nemulţumiţi de faptul că a doua tranşă de fiole de vaccin antigripal gratuit se lasă prea mult aşteptată. Zeci de maramureşeni trec zilnic pe la cabinetele medicale sau contactează telefonic medicii de familie pentru a întreba când va începe campania de imunizare. Însă doctorii nu pot să le dea un răspuns concret în acest sens.

De teama îmbolnăvirii, majoritatea pacienţilor care trec pe la cabinetele halatelor albe întreabă de dozele de vaccin antigripal. De asemenea, o medie de 40 de pacienţi şi-au sunat în această lună medicul de familie pentru a întreba de campania de imunizare. Până la sosirea celei de-a doua tranşe, medicii vaccinează antigripal cu vaccinul pe care pacienţii lor în achiziţionează din farmacii."Sunt oameni care se arată nemulţumiţi şi sunt oameni care înţeleg şi se duc la farmacii, îşi cumpără vaccin şi vin să fie vaccinaţi. Să ştiţi că în fiecare an au fost mici întârzieri. Problema este undeva la Bucureşti, nu este la nivel de DSP Maramureş", a declarat dr. Gheorghe Lascu, preşedintele Colegiului Medicilor de Familie Maramureş. "Diferenţa de 90% revine Ministerului Sănătăţii care a încheiat licitaţia şi urmează să facă contractele şi să ne cheme cât de curând să ridicăm vaccinul. Dar nu ştiu cu exactitate să vă spun când va fi. Oricum, nu suntem într-o situaţie de alertă sau risc pentru că morbiditatea ste în limite aşteptate, monitorizăm circulaţia de virus gripal prin cabinetele santinelă din întreg judeţul şi nu avem încă circulaţie de virus gripal confirmat", a precizat Carmen Sima, director adjunct Direcţia de Sănătate Publică Maramureş.

Direcţia de Sănătate Publică Maramureş a distribuit în luna octombrie prima tranşă de vaccin antigripal în unităţile cu paturi, acolo unde riscul de a face gripă este mult mai mare.

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.