Maramures: Craciun plin cu accidente rutiere

Maramures: Craciun plin cu accidente rutiere

Craciun plin de evenimente rutiere. In cele trei zile de sarbatoare, pe raza judetului Maramures au avut loc 7 accidente rutiere grave. O persoana si-a pierdut viata iar alte victime au ajuns la spital, cu leziuni grave.

Un eveniment rutier mortal, a avut loc vineri, pe D.J. 186, în comuna Rozavlea. Un tanar in varsta de 23 de ani, din Dragomireşti conducea către municipiul Sighetu Marmaţiei, un autoturism insa in dreptul unui imobil l-a accidentat mortal pe un barbat de 58 ani, din comuna Rozavlea care, în calitate de pieton, aflat într-o stare avansată de ebrietate, era căzut pe carosabil. În momentul producerii accidentului, conducătorul auto nu se afla sub influenţa băuturilor alcoolice. În cauză se efectuează cercetări urmând a se lua măsuri legale care se impun.

Sâmbătă, un tanar in varsta de 19 ani, din comuna Oraşu Nou,  judeţul Satu Mare, se afla la volanul unei autoutilitare pe care o conducea pe strada Europa, către B-dul Unirii, din Baia Mare. În momentul în care a ajuns la intersecţia cu B-dul Unirii, nu a acordat prioritate de trecere şi a intrat în coliziune cu un autoturism condus regulamentar de către un barbat de 45 ani, din comuna Groşi. În urma impactului a rezultat accidentarea unei minore de 11 ani, pasageră pe locul dreapta faţă în autoturismul condus regulamentar. Fetiţa a fost transportată la spital cu răni care nu au necesitat internarea. Conducătorii auto nu se aflau sub influenta alcoolului.

Duminică, pe D.J. 108/A, la km 7,  între localităţile Gârdani şi Fărcaşa, a avut loc un eveniment rutier. Accidentul s-a produs într-o curbă la dreapta deosebit de periculoasă, semnalizată corespunzător, în condiţiile unui carosabil acoperit cu mâzgă. Un barbat in varsta de 67 ani, din  Baia Mare, conducea înspre Baia Mare un autoturism dar din cauză că nu a adaptat viteza la condiţiile de drum, a pierdut controlul volanului, maşina răsturnându-se în şanţul din stânga şoselei. Ambele persoane aflate in autoturism s-au accidentat grav. Cei doi au fost transportaţi la spital pentru îngrijiri de specialitate. Cercetările continuă urmând se lua masurile  legale corespunzătoare.

Duminică,  în dreptul imobilului cu nr.71 de pe strada Lunci din Baia Mare, într-o curbă uşoară la stânga a avut loc un eveniment rutier cu victime. Adrian B., de 27 ani, din Baia Mare conducea un  autoturism, neregulamentar, pe contrasens şi a intrat în coliziune cu un alt automobil, condus regulamentar de către Andrei P., de 28 ani, din Baia Mare. Din cauza impactului, a rezultat vătămarea corporală uşoară a conducătorului auto nevinovat precum şi a unei pasagere din autoturismul condus de acesta, Valentina R., de 23 ani, din Baia Mare, însărcinată. Cei doi nu au rămas internaţi la spitalul unde au fost transportaţi pentru îngrijiri medicale. Rezultatul etilotest la ambii conducători auto a fost negativ. În cauză continuă cercetările.

În noaptea de 25 spre 26 decembrie, printr-o sesizare la 112, poliţia Dragomireşti a fost anunţată de un accident rutier produs pe D.J. 171A, în localitatea Botiza. Dănuţ I., de 23 ani, din Botiza, conducea dinspre Băiţa un autoturism dar, după o curbă la stânga, a pierdut controlul autoturismului şi a ieşit în afara părţii carosabile. Acolo s-a lovit de un podeţ de peste pârâul Băiţa, după care a căzut în albia acestuia. În urma accidentului, conducătorul auto şi pasagerul dreapta faţă, Vasile I., de 16 ani, au fost răniţi grav şi transportaţi la spital. Autoturismul a fost avariat în proporţie de 70%. Conducătorul auto nu a putut fi testat cu aparatul etilotest datorită leziunilor suferite, fiindu-i recoltate probe biologice de sânge. Cercetările continuă urmând se lua masuri legale.

În cursul serii de ieri, pe B-dul Bucureşti din Baia Mare s-a produs un accident de circulaţie cu victimă. Ionel V., de 50 ani, din Baia Mare, conducea un autoturism pe banda I-a de pe bulevard, având direcţia înspre B-dul Republicii. La trecerea pentru pietoni, marcată şi semnalizată corespunzător, situată în dreptul imobilului nr. 26A, îl accidentează pe Petru A. de 32 ani, din Baia Mare, angajat regulamentar în traversarea drumului  pe marcajul pietonal. Victima a fost transportată la spital şi internat sub supraveghere medicală. În cauză se efectuează în continuare cercetări.

Accident similar la Borşa. Ieri, în jurul orei 14,00, Valentin C., de 22 ani, din Borşa, se afla la volanul unui autoturism, pe strada Victoriei având direcţia de deplasare Borşa – Suceava. La intersecţia cu str. 22 Decembrie, conducătorul auto nu a acordat prioritate de trecere lui Gusti N., de 58 ani, din Borşa, care, în calitate de pieton, se angajase în traversarea regulamentară a străzii, pe trecerea de pietoni, marcată si semnalizată corespunzător. Conducătorul auto a transportat victima la spital pentru îngrijiri medicale, unde nu a rămas internată. Cei doi au fost testaţi cu aparatul alco – test. Dacă în cazul conducătorului auto rezultatul a fost 0, în cazul pietonului, valoarea indicată a fost de peste 0, 80 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză continuă cercetările.
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.