Maramures: Avertizare vreme severa in mai multe localitati din Maramuresul Istoric

Maramures: Avertizare vreme severa in mai multe localitati din Maramuresul Istoric

Institutia Prefectului a primit de la Centrul Meteorologic Regional Transilvania Nord o avertizare cod galben de producere a unor fenomene meteorologice periculoase imediate. Avertizarea este valabila pana la ora 22:05 si include zona delimitata a localitatilor Rona de Sus, Budesti, Sighetu Marmatiei, Poienile Izei, Rozavlea, Ruscova, Bistra si Sapanta.

Sunt asteptate precipitatii torentiale, descarcari electrice, intensificari ale vantului care vor lua aspect de vijelir respectiv furtuni. Cantitatile de apa vor depasi izolat 20-25 l/mp si cu grindina de dimensiuni medii si mici. Prefectul Sandu Pocol, in calitate de presedinte al Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta a solicitat avertizarea comitetelor locale pentru situatii de urgenta din localitatile mentionate si pregatirea echipelor de interventie.

Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta recomanda cetatenilor sa isi inchida ferestrele de la locuinte si alte categorii de constructii. Situatia hidrometeorologica va fi va fi monitorizata permanent de pompierii militari din cadrul Centrului Operational al I.S.U. Maramures si de angajatii din Dispeceratul Sistemului de Gospodarire a Apelor Maramures.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.