Mai multe spitale din Maramureş sunt ameninţate cu întreruperea activităţii medicale

Mai multe spitale din Maramureş sunt ameninţate cu întreruperea activităţii medicale

 Mircea Ciocan, liderul Sanitas este de parere ca spitalele risca sa se inchida daca CAS nu va face o rectificare bugetara. Acesta afirma ca in afara Spitalului Judetean si a celui de Infectioase, ambele din Baia Mare, restul unitatilor spitalicesti au intarzieri la acordarea drepturilor salariale, dar mai ales a tichetelor de masa.

Liderul Sanitas a declarat pentru TV Sighet ca majoritatea spitalelor din judet sunt restante la acordarea tichetelor de masa, cu exceptia Spitalului Judetean si a celui de Infectioase, ambele din Baia Mare. Se asteapta o rectificare pozitiva de buget, in caz contrar, activitatea medicala din cadrul acestor spitale va fi intrerupta timp de doua luni calendaristice. 
Liderul Sanitas este de parere ca toata aceasta situatie s-a produs din cauza neacordarii resurselor financiare cuvenite fiecarui spital. Spitalele care sunt la zi cu tichetele de masa si salariile au primit finantarea la nivelul contractat, celelalte au primit sub nivelul contractat, cum ar fi Spitalul Borsa, Sighet, Targu Lapus si asa mai departe. Acestea nu au primit finantarea contractata pe acest an, motiv pentru care nu au ajuns la achitarea tuturor drepturilor salariale. 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.