Mai multe persoane din Maramureş urmărite la nivel internaţional au fost prinse de poliţiştii băimăreni

Mai multe persoane din Maramureş urmărite la nivel internaţional  au fost prinse de poliţiştii băimăreni

Poliţiştii Biroului de Urmăriri Baia Mare l-au depistat ieri, 04.07.2011, pe raza municipiului Baia Mare, pe Vasile P., de 45 de ani, din aceeaşi localitate. Pe numele lui a fost emis un mandat european de arestare (M.E.A). Mandatul a fost emis de către autorităţile franceze, pentru comiterea infracţiunilor de asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni, furt calificat  şi complicitate la furt calificat. Cel în cauză a fost prezentat de către  poliţişti în faţa Curţii de Apel Cluj, care a emis pe numele acestuia un mandat naţional de arestare pe o perioadă de 5 zile, până la finalizarea formalităţilor de extrădare în ţara care a emis M.E.A.
 Autorităţile de aplicare a legii din România au localizat, în perioada 25 iunie – 4 iulie a.c., pe teritoriul ţării noastre, 42 de persoane ce fac obiectul unor semnalări în Sistemul Informatic Schengen. Poliţiştii români au pus în aplicare 6 mandate europene de arestare şi au găsit o persoană ce fuseseră semnalată ca fiind dispărută. De asemenea, au depistat 19 persoane care erau căutate în vederea participării la o procedură judiciară.

La nivelul Judeţului Maramureş, în perioada de referinţă au fost depistaţi trei indivizi  pe numele cărora existau M.E.A. De la începutul anului, în total, au fost executate de către poliţiştii Biroului Urmăriri Maramureş, cinci mandate europene de arestare. Dintre cele cinci persoane arestate, patru sunt originare din Maramureş şi una din Grecia. În cele cinci cauze, procedurile de extrădare au fost demarate către următoarele ţări: Franţa (3), Germania (1) şi Cehia (1). Trei dintre românii extrădaţi au comis pe teritoriul altor state furturi.

De asemenea, 33 de persoane urmărite la nivel internaţional ce fac obiectul unor semnalări introduse în Sistemul Informatic Schengen de Poliţia Română, au fost identificate de autorităţile străine pe teritoriul lor. Dintre acestea, poliţiştii maramureşeni au contribuit la prinderea a doi indivizi, originari din Maramureş şi care au fost depistaţi pe teritoriul unor state europene.
Cea mai importantă măsură compensatorie implementată odată cu ridicarea controalelor la frontierele interne ale statelor membre Schengen este operaţionalizarea Sistemului Informatic Schengen, S.I.S., care conţine date minime despre persoanele sau bunurile urmărite în cadrul unei proceduri judiciare.

Alte trei persoane, pe care instanţele maramureşene le-au condamnat definitiv laînchisoare pentru săvârşirea unor infracţiuni, au fost depuse ieri în arestul IPJ Maramureş. Doi dintre cei arestaţi, fraţi, de 18 şi 19 ani, sunt din Ieud şi sunt condamnaţi la închisoare pentru tâlhărie şi infracţiuni la regimul circulaţiei. Un alt individ este din Bicaz, are 23 de ani şi are de ispăşit 2 ani şi 6 luni închisoare pentru furt calificat şi conducere fără permis.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.