MAI DUREAZĂ: Deschiderea Bibliotecii Municipale ”Laurențiu Ulici”, amânată

MAI DUREAZĂ: Deschiderea Bibliotecii Municipale ”Laurențiu Ulici”, amânată

 Lucrările de mutare a Bibliotecii municipale ”Laurențiu Ulici” în noul spațiu durează mai mult decât a fost planificat. Cu toate că reprezentanții instituției și autoritățile locale preconizau că biblioteca va fi funcțională la începutul lunii octombrie, lucrările sunt departe de a fi finalizate, iar noul termen estimat pentru deschiderea bibliotecii este luna decembrie.

Primul termen pentru finalizarea lucrărilor la Școala ”Ioan Buteanu”, unde va fi noul sediu al bibliotecii, a fost 15 septembrie, ulterior acesta fiind amânat pentru începutul lunii octombrie, iar acum noua dată la care este prevăzută deschiderea bibliotecii este începutul lunii decembrie.
„Cea mai mare problemă este cea a Bibliotecii Municipale <<Laurențiu Ulici>>, pe care am reușit să o mutăm în întregime cu rafturi, cu cărți, cu cele 140.000 de cărți de la împrumut și cele peste 15.000 de cărți din fondul de carte veche. Urmează ca în spațiul nou de la fosta Școală <<Ioan Buteanu>> să se amenajeze sala de lectură împrumut adulți, sala de lectură și biblionetul”, a explicat Dorel Todea, manager interimar la Centrul Cultural Sighet.
Deocamdată singura secție de la care se pot face împrumuturi este cea de copii. În condițiile în care biblioteca nu va fi funcțională până în luna decembrie, conducerea instituției spune că se vor deplasa bibliotecarii cu cărți la instituțiile de învățământ.
„Sperăm totuși ca la 1 decembrie sala de împrumut adulți și biblionetul să funcționeze. Este mult de lucru, așa că cerem răbdare cititorilor și iubitorilor de carte. O să avem un program deschis tuturor cititorilor din Sighetu Marmației și o să încercăm să ne apropiem prin alte mijloace, să ne deplasăm în școli, în licee, cu cărți, să fim cât mai aproape mai ales de elevi care au nevoie de la școală. Nu se poate apela acum la bibliotecă decât la cea pentru copii care se află în centrul orașului, de acolo se pot lua lecturile pentru clasele V-VIII, dar și pentru liceu, dincolo încă sunt în cutii toate cărțile”, a adăugat Dorel Todea.
Managerul interimar al Centrului Cultural Sighet, Dorel Todea, a spus că odată cu această mutare se va face și o reorganizare a bibliotecii.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.