Magistrat libian: Raidurile NATO s-au soldat cu moartea a peste 1.100 de civili

Magistrat libian: Raidurile NATO s-au soldat cu moartea a peste 1.100 de civili
Peste 1.100 de libieni au fost ucişi în raidurile NATO, de la începutul operaţiunii împotriva regimului lui Muammar Kadhafi, iar alţi 4.500 au fost răniţi, a declarat, miercuri, procurorul general al Libiei, Mohamed Zekri Mahjoubi.
El a anunţat, într-o conferinţă organizată pentru presa străină, că a depus plângere în tribunale libiene împotriva secretarului general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, pe care îl acuză de comiterea de crime de război.

"În calitate de secretar general al NATO, Rasmussen este responsabil pentru acţiunile acestei organizaţii, care a atacat un popor neînarmat, omorând 1.108 civili şi rănind alţi 4.537 în timpul bombardamentelor de la Tripoli şi din alte oraşe şi sate", a spus Mahjoubi.

El a citit un act de acuzare în zece puncte, în care secretarul general al NATO este acuzat de crime de război şi tentativă de asasinare a lu Kadhafi, agresiune deliberată împotriva unor civili nevinovaţi, uciderea unor copii şi tentativă de înlăturare a regimului libian şi înlocuire a acestuia cu o putere care să permită NATO şi ţărilor occidentale să controleze bogăţiile Libiei.

Magistratul libian a precizat că Libia urmează să formuleze plângeri împotriva NATO şi în faţa unor tribunale internaţionale.
Alianţa Nord-Atlantică a preluat conducerea operaţiunilor militare din Libia la 31 martie şi încearcă de cinci luni să determine înlăturarea de la putere a regimului condus de Kadhafi. Liderul libian, aflat la putere de 42 de ani, a declarat vineri că regimul său nu va fi înlăturat şi a ameninţat că va trimite terorişti sinucigaşi pentru a comite atentate în Europa.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.