Lucrările pe șantierul Podului peste Tisa avansează în ritm alert

La finalul lunii iunie, Ionel Bogdan, președintele Consiliului Județean Maramureș a dat ordinul administrativ de începere a lucrărilor, iar de atunci acestea avansează în mod constant pe malul românesc.

 În derularea șantierului sunt momente-reper în execuția lucrărilor, s-a ajuns și la Podul de peste Tisa la un astfel de moment în care la două poduri de descărcare s-au executat cofrarea și armarea radierului. Acestea sunt operațiuni care preced turnarea betonului în fundațiile acestor poduri, situate la km 0 + 610 și km 0 + 660.

 În total sunt cinci poduri de descărcare, ca obiective specifice ale acestei lucrări de mare complexitate, alături de podul propriu-zis, 1,2 km de drum nou, o intersecție tip girație, un nou punct de frontieră și o parcare.

 ”Mi-am asumat prin ”Planul lui Bogdan” acest proiect – cel mai mare din Maramureșul ultimilor 33 de ani – și îl vom finaliza la termen. Este un obiectiv de investiții care va contribui la dezvoltarea economică a județului nostru, la intensificarea schimburilor comerciale internaționale și, implicit, la creșterea calității vieții maramureșenilor.

 Mulțumesc colegilor mei implicați în proiect, constructorului și CNAIR pentru munca susținută în acest proiect”, a declarat Ionel Bogdan.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.