Lucrările la extinderea conductei de gaz pe raza comunei Mireșu Mare, sunt aproape finalizate

Lucrările la extinderea conductei de gaz pe raza comunie Mireșu Mare, sunt aproape finalizate. Săptămâna viitoare este așteptată o echipă de experți, care să verifice stadiul lucrării.

Începute anul trecut, o dată cu demararea lucrărilor la apă și canalizare, dar și lucrări de reabilitare a infrastructurii rutiere, lucrările la extinderea conductei de gaz pe raza comunei Mireșu Mare, se apropie de final.

”Lucrările snt aproape gata. Săptămâna viitoare , mai așteptăm o echipă de expert și sper ca tot săptămâna viitoare să pot duce documentația spre aprobare, la București și să ne preia un distribuitor consacrat de gaze naturale”, mărturisește Ioan Mătieș, primarul comunei Mireșu Mare.  Chiar dacă au fost sceptici la început, autoritățile locale din Mireșu Mare au reușit să ducă la bun sfârșit această investiție.

”Noi am început de la premisa că o investiție, care dacă este ea veche, e posibil ca acea investiție să nu fie moartă. Am adus un expert, un prieten de-al meu pe care l-am rugat, fără să solicite bani, să facă o expertiză și să ne spună dacă are rost sau nu să cheltuim mai departe”, povestește Ioan Mătieș.

A urmat un drum de București la Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, unde primarul a reușit să convingă autritățile că merită susținută această investiție.

”Am reușit să expertizăm aceste conducte și acolo unde a fost cazul să le și extindem. Se pare că guvernul are și ceva bănuți în această direcție, așa că m-am hotărât și am trimis o anexă către Ministerul Dezvoltării, poate, poate facem rost și de niște bănuți, pentru această lucrare”, spune Ioan Mătieș.

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.