Absolvenții claselor a XII-a pot solicita înscrierea în evidențele AJOFM Maramureș

Ca în fiecare an, absolvenții claselor a XII-a pot solicita înscrierea în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Maramureș. De precizat, însă, că această înscriere se face deocamdată, doar electronic.

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Maramureș așteaptă ca absolvenții de liceu să se înscrie în evidențele agenției în vederea căutării unui loc de muncă sau pentru a obține o indemnizație de șomaj. Pentru a primi ajutor de șomaj, tinerii absolvenți, în vârstă de minimum 16 ani, trebuie să se înregistreze la agenția de ocupare a forței de muncă din raza căreia își au domiciliul, în maximum 60 de zile calendaristice de la data absolvirii.

”Înscrierea absolvenților de liceu în evidențele agenției noastre este îngreunată în acest an, deoarece, aceștia nu se pot prezenta fizic la agenția noastră. Până în 15 iunie, ecrerile se dpun doar în format electronic. Din 29 mai, din izua absolvirii, tinerii au la dispoziție acele 60 de zile în care se pot înscrie online la AJOFM Maramureș. Dacă se va termina starea de alertă și vom primi precizări cum că aceștia se vor ptea prezenta și fizic la sediul agenției, vom reveni cu informări de presă”, anunță Ștefania Donca, purtător de cuvânt AJOFM Maramureș.

Liceenii care după absolvire nu își găsesc un loc de muncă sau nu urmează o formă de învățământ superior pot solicita indemnizația de șomaj care este de 250 lei și poate fi acordată de Agenția de Șomaj timp de șase luni. Persoanele care vor să depună dosarul cu acte necesare pentru șomaj trebuie să știe că indemnizația nu poate fi cerută în cazul în care refuză un loc de muncă potrivit studiilor pe care le au sau refuză participarea la servicii de formare profesională oferite de agențiile pentru ocuparea forței de muncă.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.