Lucrări de întreținere, decolmatare, recalibrare a albiei râului Vișeu în comuna Moisei

Angajații Sistemului de Gospodărire a Apelor Maramureș au desfășurat lucrări de intervenții pentru stabilizarea malurilor și creșterea capacității de transport a albiei Vișeului, în comuna Moisei. Astfel, a fost diminuat semnificativ riscul producerii de inundații  în zona riverană.

Au fost executate lucrări de decolmatare/ recalibrare a unui tronson, în lungime de 220 de metri, fiind excavat un volum de 2.389 metri cubi de material aluvionar. Pentru stabilizarea acestui tronson și asigurarea secțiunii de scurgere, au fost necesare și lucrări de reparații ale consolidării de mal existente și execuția unei banchete din anrocamente la baza consolidării de mal, pe o lungime de 50 de metri.

Lucrările de punere în siguranță sunt cuprinse în Programul de gospodărire a apelor.

Intervențiile au fost necesare deoarece albia minoră era parțial colmatată de o deponie formată din material aluvionar, iar aceasta direcționa cursul de apă spre malul opus. Astfel, s-au produs eroziuni ale patului albiei minore și degradarea consolidării de mal.

Afluent al Tisei, râul Vișeu izvorăște din Munții Maramureșului, din zona Pasului Prislop, de la o altitudine de 1.535 de metri. Are 82 de kilometri lungime, iar suprafața bazinului hidrografic este de 1581 de kilometri pătrați.

Principalii afluenți sunt: Cisla, Vaser, Ruscova și Frumuşeaua.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.