Lovitură de graţie pentru "rable"

Lovitură de graţie pentru "rable"
Agitatie mare pe piata auto autohtona. Noua taxa auto va intra in vigoare peste doua saptamani, insa multi dintre romani nu stiu pentru ce masini se va aplica taxa de poluare si nici cat vor plati exact.Persoanele care detin masini inmatriculate in tara inainte de 2007 vor sa profite de legislatia ambigua pentru a le vinde cat mai  repede
Cert este ca noua taxa va face ravagii in randul proprietarilor de masini foarte vechi, deoarece diferenta dintre pretul masinilor vechi si taxa de poluare va fi atat de mare incat sansele de a le vinde vor fi extrem de mici.Potrivit noii legi promulgate de presedintele Traian Basescu, pentru orice masina mai veche de 5 ani se va plati o suma in functie de vechime, capacitatea cilindrica si coeficientul de poluare. Taxa va fi platita inclusiv pentru masinile inmatriculate in Romania inainte de 2007.  Un exemplu elocvent ca sa inteaga toata lumea sistemul care va intra in vigoare peste 2 saptamani : o Dacia din 1997 se vinde acum cu aproximativ 500 de euro. Numai ca taxa de poluare este de 3.500 de euro. Preturile masinilor au ramas deocamdata la fel, insa clientii sunt tot mai putini.
Singurele masini vechi care sunt scutite de taxa auto sunt masinile de epoca precum si cele inmatriculate din 2007. Noua taxa se va aplica atat masinilor cumparate din straintate, cat si celor inmatriculate in Romania inainte de 2007.Un lucru imbucurator este faptul ca potrivit legii adoptate de Parlament si promulgate de Basescu, romanii vor avea posibilitatea ca, in cazul in care taxa de poluare platita de la 1 iulie 2008 este mai mare decat cea rezultata din aplicarea acestei legi, sa poata solicita restituirea sumelor reprezentand diferenta de taxa platita. Sighetenii se impart in doua tabere unii sunt nemultumiti de noile modificari, altii nici macar nu stiu care sunt acele modificari care vor intra in vigoare peste doua saptamani.
Taxa de poluare va fi platita o singura data, atat pentru autovehiculele noi sau second-hand care sunt inmatriculate pentru prima data in Romania, indiferent daca autovehiculul este produs in Romania sau  in strainatate, cat si pentru cele inmatriculate inainte de 2007 pentru care nu a fost platita o astfel de taxa, prevede acelasi act normativ.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.