Locuri separate pentru minorităţi la şcolile de poliţie

Locuri separate pentru minorităţi la şcolile de poliţie

La Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” Bucureşti – Facultatea de Poliţie, din cele 200 de locuri la specializarea „Ordine şi siguranţă publică”, se alocă:
–  15 locuri pentru cetăţenii români de etnie maghiară,
–  6 locuri pentru cetăţenii români de etnie romă, respectiv
–  9 locuri pentru cetăţenii români aparţinând altor minorităţi naţionale.
     La Şcoala de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” Câmpina, din cele 650 locuri,
– 1 loc pentru cetăţenii români de etnie romă, respectiv
– 1 loc pentru cetăţenii români aparţinând altor minorităţi naţionale.
     La Şcoala de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan” Cluj-Napoca, din cele 150 de locuri, se alocă:
– 1 loc pentru cetăţenii români de etnie romă, respectiv
– 1 loc pentru cetăţenii români aparţinând altor minorităţi naţionale.
Dovada apartenenţei  la etnia respectivă se realizează după cum urmează:
– pentru candidaţii de etnie maghiară –exclusiv cei care au absolvit liceul cu limba de predare maghiară, fapt ce va fi atestat prin diploma de bacalaureat/foaie matricolă/adeverinţă;
– pentru candidaţii de alte etnii, inclusiv romi, prin adeverinţă din partea unei organizaţii legal constituite a minorităţii, din care să rezulte faptul că respectivul candidat face parte din acea etnie (adeverinţa nu atestă calitatea de membru al respectivei organizaţii, ci calitatea de etnic).
Candidaţilor de etnie maghiară care doresc să se înscrie la concursul organizat de una dintre şcolile postliceale ale Poliţiei Române li se va aplica procedura stabilită la nivelul Direcţiei Generale Management Resurse Umane pentru candidaţii de alte etnii. Astfel, candidaţii în cauză vor proba apartenenţa la respectiva etnie, prin adeverinţă din partea unei organizaţii legal constituite a minorităţii, din care să rezulte faptul că respectivul candidat face parte din acea etnie (adeverinţa nu atestă calitatea de membru al respectivei organizaţii, ci calitatea de etnic).
Condiţiile legale de participare, etapele de recrutare şi selecţie şi alte informaţii utile se găsesc pe site-ul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Maramureş, respectiv www.mm.politiaromana.ro /cariera.
Înscrierile şi depunerea dosarelor de candidat se efectuează în zilele lucrătoare, între orele 0900 – 1500 la sediul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Maramureş, din municipiul Baia Mare, str. 22 Decembrie, nr. 37 – Serviciul Resurse Umane, telefon 0262-207.711, de unde pot fi obţinute şi alte relaţii suplimentare.
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.