VIDEO | Locul III la Turneul Final U20 la baschet masculin pentru sportivii sigheteni

În perioada 6-8 septembrie , Federația Română de Baschet a organizat la Ploiești Turneul Final la categoria Under 20 la baschet masculin. Sportivii sigheteni s-au întors acasă cu locul III.

Echipa sigheteană e mâdnră de medalia de bronz, având în vedere că a fost o competiție destul de dificilă.

”A fost o competiție mai ciudată, zic eu, având în vedere că a trebuit să respectăm normele impuse de către  Ministerul Sănătății și Ministerul Tineretului și Sportului. A existat un triaj atât la hotel, cât și la baza unde s-a desfășurat turneul. Ne bucurăm foarte mult că am reușit să încheiem sezonul 2019-2020 care s-a întrerupt în luna martie. Echipa noastră a reușit să obțină un loc trei, în cadrul Campionatului Național de Baschet, U20. O nouă medalie de bronz care vine la Sighet. Cel mai important lucru legat de această competiție a fost faptul că, după cinci luni de zile, juniorii au revenit pe teren. Sincer, nu mă așteptam ca anul acesta să reușim să mai disputăm meciuri oficiale și în acest context pot să felicit Federația Română de Baschet, pentru curajul și pentru inițiativa pe  care a avut-o de a organiza acest turneu final”, e de părere Emil Kosztelnik, antrenorul echipei de baschet și președinte al CSS Sighet.

Cele patru echipe care au participat la această categorie de vârstă sunt pionieri în reluarea activităților sportive și a meciurilor oficiale.

Înainte de a pleca la acest turneu final am fost informați despre aceste măsuri. Toată echipa a fost testată în cadrul Spitalului Municipal din Sighet. Toți băieții au ieșit negativ, la testarea cu Sars Cov-2, lucru ce ne-a permis să deplasăm tot lotul la Ploiești și să putem să disputăm acest turneu final”, spune Emil Kosztelnik.

Pentru întreg loctul a fost o adevărată provocare aeastă deplasare.

Din punct de vedere al performanței, sincer, ne doream mai mult, poate chiar meritam mai mult, dar având în vedere că nu am putut să reluăm foarte repede antrenamentele, iar antrenamentele începute în urmă cu o lună jumate, au fost atipice pentru jocul de baschet, în sensul că nu am reușit să ne legăm relațiile de joc,  am fost condiționați de nuamite măsuri restrictive, dar, per total, eu sunt mulțumit pentru acest rezultat și mă bucur foarte mult această generație de excepție pe care l-a avut Sighetul, a reușit să-și încheie junioratul cu un nou rezultat de excepție”, menționează Emil Kosztelnik.

Acești sportivi au participat în ultimii opt ani la toate turneele finale, obținând titlu de campioani naționali, vicecampioni naționali.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.