Localitatile Ulmeni si Budesti se confrunta cu probleme serioase in ceea ce priveste fondul funciar

Localitatile Ulmeni si Budesti se confrunta cu probleme serioase in ceea ce priveste fondul funciar

    Localitatile Ulmeni si Budesti se confrunta cu probleme serioase in ceea ce priveste fondul funciar. Prefectul Sandu Pocol a discutat astazi  in prezenta primarilor din localitatile Ulmeni si Budesti, timp de aproximativ 2 ore. Acesti,a impreuna cu reprezentanti ai comisiei tehnice de punere in aplicare a legilor fondului funciar  au incercat sa gaseasca solutii la problemele cu care se confrunta cei doi edili, in vederea restituirii dreptului de proprietate a cetatenilor.
    In localitatea Budesti exista 33 de cetateni care solicita improprietarirea cu terenuri forestiere si trebuie gasite solutii urgent. La intalnirea cu prefectul judetului a fost prezent si primarul de Ulmeni, Lucian Morar, nemultumit si el de problemele legate de fondul funciar din localitatea pe care o conduce.
    In urma intalnirii avute pentru Ulmeni s-a convenit sa se procedeze la elaborarea unui grafic pentru deplasarea la fata locului impreuna cu cetatenii, pe fiecare suprafata de teren revendicata, in scopul stabilirii limitei de proprietate. Mai apoi urmand ca documentele si solicitarea de restituire a dreptului de proprietate sa fie validate de catre comisia judeteana de aplicare a legilor fondului funciar.
    “Dupa validarea acestora, punerea in posesie a cetatenilor care au revendicat aceste terenuri, revin conform prevederilor legislatiei in vigoare comisiei locale de aplicare a legilor fondului funciar. Pentru localitatea Budesti, unde 33 de cetateni solicita improprietarirea cu terenuri forestiere a fost identificata varianta trecerii suprafetei de padure revendicate din proprietatea Primariei Budesti la Directia Silvica Maramures, urmand mai apoi sa se efectueze demersurile si procedurile prevazute de legislatie pentru punerea efectiva in posesie a cetatenilor care au revendicat terenul forestier”, a punctat prefectul Sandu Pocol.
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.