VIDEO | Localitățile Vadu Izei, Boiu Mare și Ardusat sunt pe punctul de a fi carantinate

Localitatea Vadu Izei și alte două localităț, Boiu Mare și Ardusat sunt pe punctul de a fi carantinate. Motivul sunt cazurile multiple de coronavirus înregistate pe raza unităților administrativ teritoriale.

La ora actuală există trei localități unde incidența depășește 3 cazuri la mia de locuitori, care, conform procedurii, ar trebui să intre în carantinare, dar care au un anumit specific.

”De exemplu, la Boiu Mare sunt trei persoane care au domiciliu în Boiu Mare, dar de fapt, ele locuiesc în Dej, așa că, acel indice, automat scade sub trei. La Ardusat avem iarăși un indice peste trei la mie, dar și aici sunt persoane care deja s-au vindecat, așa că automat, scade acel indice, și nu necesită carantinare. La Vadu Izei este o situație mai specială, din cauza drumului care traversează localitatea, fiind un nod rutier, cu un trafic foarte mare, s-ar îngreuna mult accesul înspre municipiul Sighetu Marmației și, deocamdată am hotărât să nu carantinăm localitatea, vom lua alte măsuri care să limiteze staționarea pe teritoriul acelui UAT.  Deocamdată nu carantinăm, bineînțeles că în funcție de evoluție, vom lua măsurile care se impun,” a declarat Nicolae Silviu Ungur, prefectul de Maramureș

În ceea ce privesc școlile, pe măsură ce apare o nouă problemă, autoritățile caută soluții punctuale.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.